ІІ Загальноуніверситетський турнір із шахів «Королівський Карась»

DSC00355.JPG08 грудня 2015 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

В рамках Грінченківської декади, у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся ІІ Загальноуніверситетський турнір із шахів «Королівський Карась», метою якого є популяризація та розвиток інтелектуальних видів спорту як засобу формування всебічно розвиненої особистості.

Урочисте відкриття розпочалось спільним виконанням Гімну України. З вітальним словом до учасників та гостей звернулась Таїсія Бєлофастова, проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Університету. Вона підкреслила важливість спорту в житті кожної людини та побажала учасникам цікавої гри.

Почесними гостями турніру були представники Міністерства освіти і науки України, Оболонської районної в м.Києві державної адміністрації, керівництво Футбольної асоціації студентів міста Києва.

Цього року змагання «Королівський Карась» пройшли у новому, розширеному форматі. До грінченківців приєднались вихованці дитячих садків та учні шкіл Оболонського райому м.Києва – представники Малої шахової академії на чолі з Віце-президентом Віталієм Чужбою, який став динамічним коментатором турніру. Головний суддя – Анатолій Єретик (завідувач кафедри фізичного виховання нашого Університету).

Родзинкою шахового турніру став майстер-клас від наймолодших шахистів Малої академії (5 – 7 років). Вони блискуче вирішували шахові задачі, продемонстрували комбінаційну логіку, тактичне мислення та створили атмосферу інтелектуального шоу. По завершенню майстер-класу їм були вручені подарунки – дитяче видання віршованих казок Бориса Грінченка «Снігурка» з аудіо супроводом (автор проекту – Мар’яна Ангелова) та солодощі.

Змагання проводились за коловою системою, швидкими шахами (10 хвилин на учасника). У турнірі була розіграна командна першість, а також першість серед юнаків і дівчат.

За результатами гри, місця розподілились наступним чином:

в особистій першості серед дівчат:

І місце – Анастасія Красіна (Інститут мистецтв);

ІІ місце – Маргарита Каліщук (Гуманітарний інститут);

ІІІ місце поділили: Катерина Капуста (Інститут людини), Оксана Лупій (Педагогічний інститут), Дарія Зубан (Університетський коледж).

в особистій першості серед юнаків:

І місце – Сергій Уткін (Інститут суспільства);

ІІ місце – Сергій Назаренко (Гуманітарний інститут);

ІІІ місце – Артем Рябець (інститут суспільства)

у командній першості:

І місце – команда Гуманітарного інституту;

ІІ місце – команда Інституту мистецтв;

ІІІ місце поділили: команди шахистів Інституту суспільства та Університетський коледж.

Переможці, які посіли І місце, були нагороджені Кубками та Дипломами. За ІІ і ІІІ місце – «срібними», «бронзовими» медалями та Дипломами.

Вітаємо переможців! Бажаємо і в подальшому успішно оволодівати мистецтвом шахової гри!

 

1
DSC00355
DSC00359
DSC00363
DSC00371
DSC00373
DSC00389
DSC00393
DSC00394