Тренінг «Я – медіаграмотний» для студентів, аспірантів та викладачів Гуманітарного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка

Training 202 лютого 2016 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

2 лютого відбувся інноваційний тренінг для магістрантів, аспірантів та викладачів Київського університету імені Бориса Грінченка з медіаграмотності. Тренінг реалізований з ініціативи науково-дослідної лабораторії культури лідерства та кафедри історії та теорії педагогіки Гуманітарного інституту з метою підвищення компетентностей співробітників, студентів та аспірантів Університету Грінченка в сфері медіаспоживання. Завдяки тренінгу його учасники зможуть:

  • зрозуміти принципи роботи медіа, проаналізувати власний медіапростір та навчитися свідомо підходити до питань медіаспоживання;
  • усвідомити механізми впливу медіа та перейти до селективного сприйняття інформації;
  • навчитися чіткіше виявляти пропаганду та маніпуляції в медіа, щоб не підпасти під їхній вплив, а також ознайомляться із практичними маркерами та інструментами, які допомагатимуть їм в цьому;
  • розвинути навички критичного мислення та аналізу інформації, що надходить з різних медіа-джерел;
  • дізнатися про механізм і наслідки використання стереотипів та мови ненависті в медіа, навчитися розпізнавати такого виду маніпуляції.

Тренінг відбувався у дружній відкритій атмосфері, слухачі були щиро зацікавлені в отриманій інформації.

Тренер заходу – Катерина Федорчук – учасниця міжнародних програм та проектів, волонтер, має досвід співпраці з недержавними інституціями та фондами.

Тренінг реалізований в рамках Проекту «Програма медіаграмотності громадян» за підтримки глобального фонду миру та безпеки, Міністерства внутрішніх справ і міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada). В Україні цю програму втілюють Академія Української преси, StopFake та IREX.

Сподіваємось, що знання та навички, отримані завдяки тренінгу, допоможуть слухачам в подальшій роботі з інформацією, навчальній та науковій та творчій діяльності.

 

Training
Training 2
Training Kate 2