«Моя єдиная любове…»

«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»15 березня 2016 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

      

 

 

15 березня 2016 року на сцені Київського університету імені Бориса Грінченка відбулась презентація нового проекту Київського театру національної оперети «Моя єдиная любове» за творами Лесі Українки. Керівник проекту, в якому увага була зосереджена на глибокому філософському змісті національної творчої спадщини, - н. а. України Олександр Кравченко.

Сила справжнього кохання, яка пронизувала все життя і творчість поетеси, надаючи їй незламну віру у життя, стала основою композиції. Під звуки увертюри до опери В.Кирейка «Лісова пісня» з'явився у повітрі образ поетеси, ожили персонажі її творів.  Слухала сопілку Лукаша тендітна Мавка (Ганна Коваль), передбачала історію рідного краю трагічна Кассандра (Зоя Кравченко), поруч з ними приходили та зникали чоловічі образи… Єдина не говорила, а співала - сама Україна, вбрана у чудову вишиванку, вишиту бісером (Любов Сагат). Співала про найбільше і єдине Лесіне справжнє кохання - до рідної України.

Поетичні рядки і ліричні мелодії витончено поєднались у дійстві, яке примусило замислитися над жіночою долею, безмежно яскравою у почуттях і трагічною у дійсності.

У виставі брали участь н. а. Олександр Кравченко, з. п. к. Зоя Кравченко, Любов Сагат, Ганна Коваль, Дмитро Вівчарюк, Олексій Кириллов. Партія фортепіано - Любов Тітаренко.

Таїсія Бєлофастова, проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи, від імені ректора, Віктора Огнев’юка, і колективу Університету вручила Подяку творчому колективу Київського національного театру оперети за яскраве та проникливе втілення неповторної поезії Лесі Українки у театральному проекті «Моя єдиная любове…» на сцені Київського університету імені Бориса Грінченка.

Глядачі проводжали артистів зі сцени бурхливими оплесками.

«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»
«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»
«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»
«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»
«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»
«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»
«МОЯ ЄДИНАЯ ЛЮБОВЕ…»