22 Нарада партнерів Альянсу USETI

22 Нарада партнерів Альянсу USETI29 березня 2016 року
м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2

 

 

 

29 березня 2016 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулась 22 Нарада партнерів Альянсу USETI, партнерами якого є наш Університет.

Альянс USETI є Альянсом Глобального Розвитку, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і об'єднує Американські Ради та 14 інших партнерів з метою забезпечити сталість зовнішнього незалежного оцінювання як засобу сприяння економічному розвитку через прозорість та якість вищої освіти в Україні.

Завдання другого етапу Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні полягає у розбудові елементів національної системи тестування, вдосконалення законодавчої та нормативної бази для доступної якісної вищої освіти і зміцнення ефективної громадської підтримки доступності вищої освіти в Україні.

Учасників 22 наради привітали: Бачинський Ярема Яремович, директор Проекту Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні, Грегорі Олсен, представник Агентства США з міжнародного розвитку та Віктор Огнев’юк, ректор Університету Грінченка.

Із доповідями на тему: «Реформа державного фінансування освіти, як інструмент подолання корупції» виступили Володимир Ковтунець, експерт з питань освіти законодавства Альянсу USETI та Ігор Жиляєв, доктор економічних наук, професор. У своїх виступах гості зазначили про наявні проблеми не співвідношення фінансування плати на контрактній основі навчання та виплатами на державному замовленні. Для забезпечення якості освіти необхідно підвищити виплати на навчання на одного студента, збалансовуючи при цьому розподіл між контрактною і бюджетною формою навчання.

Друга частина засідання була присвячена темі впровадження елементів громадсько-державного управління системою зовнішнього незалежного оцінювання та Українського центру оцінювання якості освіти. Доповідачами виступили: Вадим Карандій, директор УЦОЯО та Тарас Фініков, Президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики.

Щиро вдячні учасникам зустрічі за важливий внесок у підвищення якості освіти в Україні та роботу над створенням системи незалежного тестування за міжнародними стандартами.

  

22 Нарада партнерів Альянсу USETI
22 Нарада партнерів Альянсу USETI
22 Нарада партнерів Альянсу USETI
22 Нарада партнерів Альянсу USETI
22 Нарада партнерів Альянсу USETI
22 Нарада партнерів Альянсу USETI