Міжнародна конференція "Посилення демократичного урядування у секторі безпеки країн Європейського добросусідства: інтеграція політики та досліджень"

Міжнародна конференція "Посилення демократичного урядування у секторі безпеки країн Європейського добросусідства: інтеграція політики та досліджень"1 - 2 квітня 2016 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б 

 

 

 

Першого квітня 2016 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка за сприяння кафедри управління Інституту суспільства відбулась міжнародна конференція, присвячена питанням розвитку сектору безпеки в межах ЄС та сусідніх країн. Конференція була організована в рамках реалізації програми фонду імені Жана Моне – однієї з освітніх програм Європейського Союзу, метою якої є підвищення рівня знань та поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції, зокрема стосунків ЄС з іншими країнами, міжлюдського та міжкультурного діалогу.

Робота міжнародної конференції була організована за наступними напрямами:

  1. Концептуальні основи діяльності сектору безпеки ЄС;

  2. Регіональний підхід до реформування сектору безпеки;

  3. Реформування сектору безпеки (РСБ) ЄС в Східному партнерстві;

  4. Європейський підхід до РСБ на Західних Балканах;

  5. Реформа сектору безпеки: підвищення взаємопов’язаної координації в межах ЄС;

  6. Співпраця ЄС з іншими важливими суб'єктами в галузі реформування сектору безпеки.

Розпочав роботу міжнародної конференції директор Інституту суспільства Ігор Валентинович Яковенко, який привітав гостей та висловив свої побажання й очікування від проведення цього заходу. Також із вітальним словом виступила співорганізатор конференції, доктор наук з державного управління Тетяна Маляренко, окресливши напрямки роботи та основні питання до обговорення.

У роботі міжнародної наукової конференції взяли участь як молоді дослідники, так й експерти з провідних європейських університетів та наукових організацій, серед яких: Daniela Irrera (Catania, Italy), Mikhail Minakov (Milan, Italy), Andris Banka (Birmingham, UK), Plamen Petrov (Sofia, Bulgaria), Nikolai Vasilev (Sofia, Bulgaria), Igor Delanoe (France), Alex Aleshka (Warsaw, Poland), Aurelian Lavrik (Kishinev, Moldova) та ін.

У наукових доповідях пленарного засідання, розглядалися актуальні питання щодо діяльності сектору безпеки ЄС, особливості регіонального підходу до його реформування, управління конфліктами в Україні в межах академічних та політичних спільнот.

Друга частина роботи конференції (2 квітня 2016 року) була присвячена проблемам кризи в секторі безпеки України та питанням військового конфлікту на східних територіях нашої держави.

До обговорення були долучені журналісти, науковці та фахівці з питань безпеки: Олег Веремеєнко, Оксана Міхеєва, Олександра Ляшенко, Наталя Галуган, Володимир Паливода, Олена Ахмедова, Тетяна Поспєлова та ін.

Доповіді та презентації були присвячені таким питанням: «Мотивація волонтерів та учасників бойових дій (добровольців) на сході Україні (результати соціологічного дослідження)», «Заручники військових дій в Україні», «Війна та ЗМІ».

 

 

Міжнародна конференція "Посилення демократи...
Міжнародна конференція "Посилення демократи...
Міжнародна конференція "Посилення демократи...
Міжнародна конференція "Посилення демократи...
Міжнародна конференція "Посилення демократи...
Міжнародна конференція "Посилення демократи...