Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Грінченка

Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Грінченка18 травня 2016 року
м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2

  

 

 

18 травня 2016 року у рамках Фестивалю науки та Міжнародного дня музеїв університетський Музей Бориса Грінченка зустрічав відвідувачів новими експонатами та дослідженнями.

Впродовж дня експозицію відвідали учителі київських шкіл, студенти Університету.

Майстер-клас «Борис Грінченко у шкільній програмі: засобами музейної педагогіки» провела доцент кафедри методики суспільно-гуманітарної освіти та виховання Інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук О. В. Дудар. Учасники обговорювали питання доцільності роботи з музейними матеріалами відповідно до шкільного курсу української літератури.

Вчителі-практики та О. В. Дудар ділилися досвідом, ідеями щодо використання елементів музейної педагогіки на сучасних уроках.

За словами учасників майстер-класу, Музей Київського університету імені Бориса Грінченка надає чудову можливість дослідити постать Бориса Дмитровича крізь призму епохи в колі його сучасників – видатних українців, проаналізувати тематику творів та здобути знання про особливості українського національного відродження ХІХ – початку ХХ століття, а матеріали музею завжди підказують цікаві рішення. «Дуже приємно, що і Музей, і співробітники НДЛ грінченкознавства завжди відкриті до співпраці», – зауважила О. В. Дудар.

Екскурсію для студентів Університету провела молодший науковий співробітник НДЛ грінченкознавства О. В. Бурко.

У книзі відгуків студенти підкреслили свою вдячність за надану можливість стати ближчими до витоків історії Університету. «Ми впевнені, що цей день залишиться знаковою подією на шляху нашого становлення як особистостей та майбутніх фахівців. Ми пишаємося, що нам надана честь навчатися у такому видатному й успішному навчальному закладі. Ми раді тому, що ми – грінченківці!».

 

Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Гр...
Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Гр...
Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Гр...
Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Гр...
Міжнародний музейний день у Музеї Бориса Гр...