Рейтинг наукових журналів України за представленням у соціальних мережах

logo socioindex01 жовтня 2016 року
 

 

 

 

Ініціатива Socioindex має на меті розвиток інформаційної культури редакцій наукових журналів. Перший результат – рейтинг наукових журналів України за представленням у соціальних мережах, було опубліковано у лютому 2016 року. До рейтингу увійшли 14 журналів, єдиним критерієм відбору яких була наявність редакційної сторінки принаймні в одній соціальній мережі.

У рейтинг наукових журналів України за представленням у соціальних мережах станом на кінець вересня 2016 р. потрапив рецензований збірник наукових праць з міжнародною редакційною колегією “Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету” (ISSN: 2414-0325) Київського університету імені Бориса Грінченка, головним редактором якого є - Наталія Морзе, проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії педагогічних наук України. До складу редакційної колегії входять науковці Польщі, Чехії, Португалії, Словаччини, Іспанії, Росії, Канади, Туреччини, Нідерландів та України.

Завдяки значному збільшенню аудиторії збірника Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету в Facebook, він піднявся з 10 на 8 рядок рейтингу, обійшовши відразу три видання.

При розрахунку рейтингу до уваги беруться популярні соціальні мережі, офіційні сторінки у яких ведуть принаймні три українські наукові журнали. Рейтинговий бал журналу складається з суми його оцінок за представлення у соціальних мережах. Індикаторами оцінки є кількість користувачів, які підписані на сторінку журналу, та оновлюваність сторінки.

 

Рейтинг наукових журналів України за представленням у соціальних мережах.