"Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету" - індексується у базі ERIH PLUS Європейського Союзу

"Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету" - індексується у базі ERIH PLUS Європейського СоюзуКиївський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

Збірник наукових праць “Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету” Київського університету імені Бориса Грінченка з міжнародною редакційною колегією (науковці Польщі, Чехії, Португалії, Словаччини, Іспанії, Росії, Канади, Туреччини, Нідерландів та України), головним редактором якого є - Наталія Морзе, проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії педагогічних наук України, включений до Європейської бази для наукових журналів в галузі гуманітарних та соціальних наук ERIH PLUS та індексується у Європейському Союзі!

ERIH PLUS (European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences) – європейський індекс, що містить бібліографічну інформацію про наукові журнали з гуманітарних і соціальних наук. Він вважається опорним індексом у Європейському Союзі щодо якості та міжнародного впливу наукових журналів у галузі гуманітарних і соціальних наук.

Індекс включає в себе журнали, що відповідають наступним вимогам:

  • чітка процедура зовнішнього рецензування;
  • академічна редакція, члени якої пов'язані з університетами або іншими незалежними дослідницькими організаціями;
  • підтверджений код ISSN;
  • анотації англійською та/або іншими міжнародними мовами;
  • відповідність опублікованих статей заявленим галузям наук;
  • не більше двох третин авторів з однієї установи.

ERIH засновано Європейським науковим фондом у 2008 році. В 2014-му індекс передано Норвезькій службі даних соціальних наук. Тоді ж його тематику було розширено соціальними дисциплінами, а сам індекс перейменовано на ERIH PLUS. Мета його заснування полягає в підвищенні глобальної видимості високоякісних наукових досліджень в галузі гуманітарних та суспільних наук по всій Європі, а також для полегшення доступу до науково-дослідних журналів, опублікованих на всіх європейських мовах.

 

 Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету - індексується у базі ERIH PLUS Європейського Союзу