Тренінг «Як користуватися інформаційними ресурсами платформи Web of Science» в Інституті людини

Тренінг «Як користуватися інформаційними ресурсами платформи Web of Science» в Інституті людини22 листопада 2016 року
Київ, пр-т П. Тичини, 17

 

 

 

 

Професорсько-викладацький склад Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, який майже у повному складі навесні цього року відвідав ознайомчі семінари про платформу наукометричної бази даних Web of Science, 22 листопада стали учасниками тренінгу «Як користуватися інформаційними ресурсами платформи Web of Science».

Тренінг відбувся у комп'ютерному класі Інституту людини, де учасники відпрацювали навички користування інформаційними ресурсами платформи Web of Science.

Учасники тренінгу знайшли відповіді на питання:

  • Як здійснювати пошук та збір інформації на платформі Web of Science?
  • Як визначати найбільш пріоритетні напрями дослідження у певній галузі знань?
  • Як підібрати журнал для публікації?
  • Як працювати з бібліографічними менеджерами для оформлення списку літератури, що стало необхідною умовою роботи сучасних науковців?
  • Як відслідковувати індекс власних цитувань та публікацій співробітників Вашого підрозділу, університету?
  • Як створювати власний профіль в реєстрах вчених Researcher ID та ORCID задля коректної цитованості власних статей, можливості участі в рейтингах науковців міжнародного рівня, подачі заявок на гранти та ін.?
  • Як відрізнити «хижацькі» журнали й не потрапити до рук шахраїв, та багато іншого.

Відгуки учасників надихають:

- "Це не так вже й складно, як здавалося на перший погляд. Вдруге інформація сприймається легко, з'являється бажання спробувати свої сили. Я б рекомендувала й іншим викладачам, аспірантам цей тренінг. Зовсім інше сприйняття! Дивовижно! Наче це вже давно відомо мені... і я все на світі з цього питання знаю. Це й мистецтво ведучого, бо Тетяна Опришко вміє подати інформацію доступно й легко!" (доцент Т.П. Спіріна);

- "Напрочуд легкою була робота під час тренінгу! Причини? Я слухала інформацію про платформу Web of Science вдруге! І дуже добре, що на цей раз я змогла теорію, почуту під час першого семінару, підкріпити практикою в ході тренінгу. Тепер маю бажання сісти і потренуватися наодинці, аби закріпити навички" (доцент О.М. Денисюк);

- "Дивне відчуття: "Хочу ще!". Працювали три години, а мені ще хочеться, бо в мене "склалися пазли". Сьогодні прийшло розуміння не лише актуальності використання інформаційних ресурсів платформи Web of Science, а й того, що ця база покликана полегшити мої дослідження. І це очевидно! EndNote - відкриття сьогоднішного дня! І не тільки для мене!" (доцент Н.Є. Тимошенко).

Щиро вдячні Тетяні Сергіївні Опришко, науковому співробітнику НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти, кандидату наук із соціальних комунікацій, сертифікованому консультанту по роботі із зазначеними ресурсами, за доступну та корисну інформацію, за привітність та віру, що вже скоро ми шукатимемо власні статті у цій наукометричній мережі. Так воно і буде!

 

Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...
Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...
Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...
Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...
Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...
Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...
Тренінг «Як користуватися інформаційними ре...