Фінальна зустріч учасників проекту TEMPUS-проекту DesIRE

Фінальна зустріч учасників проекту TEMPUS-проекту DesIRE20-23 лютого 2017 року
м. Мехелен, Університет Томаса Мора (Бельгія)

 

 

 

 

В рамках реалізації міжнародного TEMPUS-проекту DesIRE «Розробка курсів з вбудованих систем з використанням інноваційних віртуальних підходів для інтеграції науки, освіти та промисловості в Україні, Грузії, Вірменії», 544091-TEMPUS-1-2013-1-BE-TEMPUS-JPCR, учасником якого є Київський університет імені Бориса Грінченка, 20-23 лютого в місті Мехелен, в університеті Томаса Мора (Бельгія) відбулася звітна зустріч учасників проекту, метою якої було підведення підсумків виконання завдань проекту.

В зустрічі брали участь науковці вищих навчальних закладів України, Грузії, Вірменії, Словаччини, Бельгії. Наш університет представляли – координатор проекту, проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Морзе Н.В., старший викладач кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін Гладун М.А..

Під час зустрічі учасники заслухали презентації усіх партнерів (Україна, Вірменія, Грузія, Бельгія, Словаччина) з виконання завдань проекту, обговорили результати пілотного навчання, визначили план подальшого впровадження вбудованих систем в навчальний процес. З вітальним словом та інформацією про реалізацію проекту у навчально-виховному процесі нашого університету виступила Н.В. Морзе. (Презентація)

Основними напрямками реалізації проекту були:

  • навчання та підвищення кваліфікації викладачів Університету в сфері STEM-освіти та вбудованих систем;

  • підготовка та впровадження пілотного навчання для підготовки майбутніх фахівців для сучасного ринку праці з проектування та використання вбудованих систем, робототехніки;

  • оновлення навчальних планів та розробка електронних курсів по вбудованим системам;

  • проведення заходів, присвячених популяризації STEM-освіти;

  • формування компетентностей майбутніх фахівців, необхідних ринку праці з вбудованих систем.

  • відкриття лабораторії з вбудованих систем та використання її для підвищення інтересу студентів до проектування та використання вбудованих систем, робототехніки;

  • залучення зовнішніх зацікавлених сторін, підписання угод про співробітництво, проведення відкритих занять.

 

Фінальна зустріч учасників проекту TEMPUS-п...
Фінальна зустріч учасників проекту TEMPUS-п...
Фінальна зустріч учасників проекту TEMPUS-п...