Науково-практичний семінар «Шляхи формування навичок 21-го століття за допомогою ІКТ»

Науково-практичний семінар  «Шляхи формування навичок 21-го століття за допомогою ІКТ»19 квітня 2017 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

  

   

19 квітня 2017 року за ініціативою проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка Морзе Наталії Вікторівни, відбувся науково-практичний семінар з питань формування навичок 21-го століття за допомогою ІКТ.

Учасники семінару мали можливість переконатись у доцільності формування у студентів навичок 21 століття, дізнались про методи їх формування у вищій школі, ознайомились із технологією перевернутого класу, моделлю змішаного навчання, систему оцінювання “peer-to-peer” від модератора Варченко-Троценко Лілії Олександрівни, наукового співробітника НДЛ інформатизації освіти.

Колеги визнали, що пірінгове оцінювання є дуже цікавою та ефективною педагогічною технологією. На прикладі ресурсу "Семінар" у системі "е-навчання" усі учасники спочатку спробували себе у ролі "Студент" для кращого розуміння всіх основних параметрів ресурсу: відповідь на завдання, розподіл рецензентів, оцінювання робіт тощо. Для закріплення отриманих навичок у своїх власних ЕНК викладачі самостійно створили новий ресурс "Семінар", що викликав велику кількість позитивних емоцій та дискусій. Зокрема усі зазначили, що правильно прописані завдання та форма оцінювання практичних робіт (самостійних, лабораторних тощо) значно полегшує роботу викладача та допомагає студенту формувати навички мислення високого рівня (аналіз, синтез та оцінювання).

Учасники також опанували технологію перевернутого класу, ознайомились із процедурою встановлення спеціальних надбудов для створення відео-презентацій. Отримали доступ до великої кількості навчальних матеріалів з семінару та додаткових ресурсів у спеціально створеному для цього ЕНК, що допоможуть впроваджувати в освітній процес інноваційні педагогічні технології та формувати навички 21 століття з використанням ІКТ.

На звершення для рефлексії учасники поринули в «мобільні технології», використовуючи власні смартфони, відповідали на запитання модератора, створені на ресурсі Kahoot! – звернули увагу на те, що так працювати дуже зручно і вони обов’язково спробують такий вид діяльності зі своїми студентами.

Це був перший семінар із серії, долучайтесь до нас наступного разу!

 

Матеріали надано НДЛ інформатизації освіти

Автор: Варченко-Троценко Л.О.

Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...
Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...
Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...
Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...
Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...
Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...
Науково-практичний семінар «Шляхи формуван...