Видання Університету отримують індекси DOI!

Видання Університету отримують індекси DOI!



 

 

 

 

З 2017 року Університет Грінченка став членом «Міжнародної Асоціації видавців Інк.» (PILA) – корпорації з м. Нью-Йорк (США), яка надає послуги CrossRef (перехресного посилання), зокрема для наукових періодичних видань.

У жовтні 2017 року Університет отримав префікс DOI (Digital Object Identifier) – цифровий ідентифікатор, який дозволяє знайти документ у всесвітній мережі навіть при зміні його URL. З цього часу в Бібліотеці Університету розпочато роботу з додавання метаданих статей одного з наукових періодичних видань Університету до системи CrossRef. Першим виданням, якому присвоєно постатейні індекси DOI, став українсько-польський щорічник «Освітологія», який посів перше місце у Рейтингу поступу наукових періодичних видань Університету у 2016 році.

Такий підхід дозволить суттєво збільшити видимість видання у цифровому інформаційному просторі, залучити міжнародних авторів та здійснити значний поступ на шляху до індексування світовими наукометричними базами даних Scopus та Web of Science.

Список статей можна побачити за посиланням.

Індекс DOI можна перевірити за посиланням.

 

Матеріали надано Бібліотекою Університету