Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Виговського – професора Університету Грінченка Ігоря Срібняка

Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Виговського –  професора Університету Грінченка Ігоря Срібняка

  

 

 

 

  

1 грудня 2017 р. завершився перший етап (з шести запланованих) науково-дидактичного стажування завідувача кафедри всесвітньої історії Київського університету імені Бориса Грінченка, доктора історичних наук, професора Ігоря Срібняка – Лауреата Нагороди імені Івана Виговського. Перший етап стажування проходив на Історико-соціологічному факультеті Білостоцького університету (UwB) (Республіка Польща).

Під час стажування Ігор Володимирович завершив роботу над тестом монографії (з серії «Енциклопедія полону») «Український Rastatt: «…Піднести український нарід як націю на те становисько в міжнароднім концерті, яке по праву належить їй», яка має вийти друком у квітні-травні 2018 р.

За сприяння Studiumu Europy Wschodniej, І.Срібняк опублікував три наукові статті у спеціалізованих історичних часописах (див. за посиланнями: http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20013

http://istorstudio.kubg.edu.ua/index.php/journal/article/view/77

http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20490

Ще одна стаття була опублікована в журналі, який входить до міжнародних наукометричних баз даних Scopus і Web of Science (див.: http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20933).

За час стажування Ігор Срібняк розробив лекційний курс «Таборовий та позатаборовий простір українців в Європі (обставини перебування полонених, інтернованих, емігрантів у Польщі та суміжних країнах, 1914-1939 рр.)», який був прочитаний студентам Історико-соціологічного факультету UwB.

29 листопада відбулась інавгураційна лекція Ігоря Срібняка у Білостоцькому Університеті – «Каліш: Центр суспільно-культурного життя українського вояцтва в Польщі (1921-1939 рр.)».

 

Матеріали надано НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Ви...
Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Ви...
Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Ви...
Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Ви...
Стажування Лауреата Нагороди імені Івана Ви...