Битва поетів

Битва поетів

22 березня 2018 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

  

Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова – головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

Справжня поезія — неповторна. Це не завжди означає виняткову оригінальність чи сміливий експеримент. Поезія може розповідати і про цілком знайомі, буденні речі звичайними словами, але розкривати їх по-новому, давати нам новий погляд. Справжня поезія — безсмертна.

До Всесвітнього дня поезії, 22 березня 2018 року, Київський університет імені Бориса Грінченка зібрав у своїх стінах митців слова та пошанувачів поезії – так, у концертній залі навчального корпусу №1 відбулись поетичні змагання «БИТВА ПОЕТІВ».

У конкурсі взяли участь 9 сучасних українських поетів: Микола Антощак, Людмила Дядченко, Юрій Строкань, Сашко Кучеренко, Ана Море, Сергій Савін, Світлана Дідух-Романенко, Світлана Зінченко, Юрій Вітяк.

БИТВА складалась із двох конкурсних блоків: «патріотична поезія» та «лірична поезія». Поети мали змогу презентувати свою творчість, а глядачі - насолодитися поезією і оплесками визначити переможців. Кращими декламаторами стали:

  • Юрій Строкань (патріотична поезія) – київський поет, учасник поетичного дуету «Ахілес і Черепаха»;
  • Людмила Дядченко (лірична поезія) – поетеса, віце-президент Асоціації українських письменників, лауреатка міжнародної українсько-німецької премії імені Олеся Гончара, кандидат філологічних наук.

Всі учасники отримали в подарунок ананаси – символ дружби, приємного спілкування, величі та польоту думок. А переможці – ще й корпоративні сувеніри із символікою нашого Університету.

У музичних перервах глядачі насолоджувалися інструментальними, вокальними та хореографічними номерами у виконанні викладачів та студентів Інституту мистецтв.

Під час заходу діяла виставка сучасної української поезії, яку підготував бібліотечний комплекс Університету.

Модератором «БИТВИ ПОЕТІВ» була Оксана Перепельченко (завідувач НМЦ СГВОДС).

Даний поетичний конкурс вкотре став свідченням того, що любов до поезії живе та не згасає в душі підростаючого покоління. Такі заходи не лише популяризують сучасну українську літературу, а й спонукають до осмислення культурних та національно-патріотичних цінностей нашого народу.

Щиро вітаємо переможців літературного батлу

і бажаємо в майбутньому тільки тріумфальних успіхів!

 

Матеріали надано НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів
Автор: Ольга Медведська​​​​​

Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів
Битва поетів