Точно в тренді! Результати першого семестру магістерської програми «Прогнозування моди»

Точно в тренді! Результати першого семестру магістерської програми «Прогнозування моди»

7 лютого 2020 року

 

   

 

07 лютого 2020 року в рамках найбільшої модної В2В-виставки України Kyiv Fashion професорка Університету Грінченка, фундаторка наукової школи прогнозування моди в Україні, кураторка магістерської програми "Прогнозування моди" Ліана Білякович зробила науковий прогноз на тему «Мода 2021 – 2022» та провела брифінг-звіт першого навчального семестру майбутніх прогнозистів моди.

«Раціонального в моді стає дедалі більше: багатофункціональність, уніфікація, зручність, комфорт; не зовнішня форма, а внутрішній зміст. Звідси – любов до світшотів, нехай і з чудовими артпринтами», – запевняє Ліана Миколаївна.

На лекції обговорили принципово нові стратегії розвитку luxury-сегменту і гігантів масмаркету, і чому ці стратегії позначаються на розвитку моди у цілому. Маркетинг моди рухається в бік гуманних речей: зменшення шкоди від виробництва; покращення людських умов праці; розумного споживання; екологічних (натуральних), або, навпаки, супердовговічних (синтетичних) матеріалів; незворотна ревізія вмісту шафи чи, навпаки, зберігання бабусиних суконь (довгої моди).

З гостями також з’ясовували від чого шкоди планеті більше – від органічної бавовни, на яку витрачаються тисячі літрів води, тонни хімікатів і гектари землі чи від хімічних матеріалів, які не перегнивають в землі сотні років. Тепер можна з впевненістю прогнозувати, що одним з найважливіших напрямків індустрії моди стала утилізація і вторинна переробка відходів.

«Україна стане світовим трендом», – переконана Ліана Білякович. І вже точно відомо, що нова магістерська програма «Прогнозування моди» теж стала популярною.

На лекції та брифінгу-звіті були присутні всі студенти денної та заочної форми навчання освітньої програми «Прогнозування моди», викладачі програми, партнери, зацікавлені відвідувачі виставки та представники ЗМІ, загалом більше 100 відвідувачів.

Враженнями після успішного завершення семестру, захопленням від навчального процесу та очікуваннями щодо практики ділились:

Ольга Лозова – докторка психологічних наук, професорка, завідувачка кафедри практичної психології Київського університету імені Бориса Грінченка; викладачка магістерської програми «Прогнозування моди»; авторка понад 60-ти наукових праць і 3-х підручників для студентів ЗВО з проблематики психології свідомості та психосемантики.

Наталія Лук’янець – відома українська fashion-журналістка, аналітик моди, блогерка, fashion-консультантка. Ексголовна редакторка журналів “Ательє” і «International Textile Ukraine». Fashion-оглядачка Ukrainian Fashion Week та регіональних Фестивалів моди в Україні (Lviv Fashion Week, Odessa Fashion Day, Kharkiv Fashion, Дні Моди у Миколаєві, Дніпрі, Хмельницькому, Ужгороді, Бердянську, Чернівцях). Членкиня журі міжнародних та всеукраїнських Конкурсів з дизайну одягу та аксесуарів. Викладачка магістерської програми «Прогнозування моди».

Яна Чернявська – директорка Міжнародних виставок: «Kyiv Fashion», «KIFF-Київський Міжнародний Меблевий Форум», «DESIGN. LIVING TENDENCY». Партнерка та консультантка магістерської програми «Прогнозування моди».

Лілія Акуленко – генеральна директорка представництва німецького концерну Freudenberg Vliesstoffe KG в Україні (клейові, утеплюючі та прокладкові матеріали нового покоління для інноваційного формотворення одягу). Партнерка, консультантка і гостьова лекторка магістерської програми «Прогнозування моди».

Руслана Верлос – студентка магістерської програми «Прогнозування моди». Менеджерка з управління персоналом (Донецький Національний Університет); стилістка, імідж-дизайнерка (Bogomolov Image School Школа високої моди «Paradise»); технологиня тканин і трикотажу (Технікум легкої промисловості). Має власний бренд. Відзначена державною нагородою.

Альона Хеллісен – студентка магістерської програми «Прогнозування моди». Дизайнерка одягу, художниця з розробки принтів. Закінчила магістратуру і аспірантуру в Київському національному університеті технологій і дизайну. Має власний бренд. Переможиця більш ніж у 100 всеукраїнських та міжнародних конкурсах, нагороджена 2 церковними орденами, премією мера Києва за розвиток міста та премією Кабінету міністрів за розвиток держави. Входить в 7-ку найталановитіших молодих дизайнерів світу.

Також майбутні прогнозисти моди висловили вдячність ректору Університету Грінченка Віктору Олександровичу Огнев’юку та кураторці магістерської програми Ліані Миколаївні Білякович за можливість отримувати якісні і актуальні знання в найсучасніших мультимедійних аудиторіях.

Майбутні прогнозисти моди – це творчі, серйозні і амбітні люди, які мають життєвий досвід, власний бізнес, декілька дипломів, державні нагороди та перемоги в престижних конкурсах.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року Київський університет імені Бориса Грінченка відкрив магістратуру з унікальної спеціальності «Прогнозування моди».

 

Матеріали надано НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності

Точно в тренді! Результати першого семестру...
Точно в тренді! Результати першого семестру...
Точно в тренді! Результати першого семестру...
Точно в тренді! Результати першого семестру...