Слова співчуття з приводу непоправної втрати Юртина Івана Івановича

Колектив викладачів, співробітників, студентів Інституту суспільства Київського університету імені Бориса Грінченка висловлює щире співчуття рідним, близьким з приводу смерті професора кафедри математики, інформаційних технологій та моделювання Юртина Івана Івановича. Іван Іванович Юртин працював в Університеті з 2008 року. Є фундатором кафедри інформаційних технологій та математичних дисциплін і до квітня 2015 р. був її завідувачем. Неодноразово нагороджувався подяками та грамотами ректора, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, преміювався за сумлінне виконання посадових обов’язків, застосування інноваційних підходів до викладання математики, виховання студентської молоді у дусі патріотизму, порядності, поваги до знань.

Іван Іванович Юртин є автором численних наукових робіт, нагороджений премією імені Бориса Грінченка за навчальний посібник «Вступ до математики», який є інноваційним серед собі подібних. Під його керівництвом аспірантами захищалися кандидатські дисертації. І.І. Юртин брав активну участь у волонтерському проекті нашого Університету «З Києвом і для Києва», організовував навчання інформаційним технологіям для літніх людей, мешканців мікрорайону, а також викладав математику для абітурієнтів.

Іван Іванович Юртин з першого дня знаходився на Майдані під час Революції гідності. Разом з колегами та студентами розбили палатку Університету біля Будинку профспілок. Вдень виконував викладацьке навантаження в Університеті, а ввечері та вночі знаходився на Майдані.

Івана Івановича Юртина ми пам’ятаємо як оптиміста, світлу людину, толерантну, чуйну, уважну до кожного співробітника, чи то прибиральниця, чи то студент, чи то доцент, професор. Для кожного він мав добре слово, підтримував, чим і як міг. Пам’ять про І.І. Юртина залишиться у наших серцях.