Нашим життям керують наші цінності. Ми можемо їх усвідомлювати чи не усвідомлювати, але цінності тим не менш ведуть нас життєвим шляхом та приводять до досягнення цілком конкретних результатів. Вони – наші життєві орієнтири та пріоритети, найбільш значущі критерії вибору, що визначають, якими будуть наші рішення у життєвих ситуаціях, основа нашої картини світу. У будь-якій організації теж є цінності, навіть якщо вони не проголошені окремо. Кожна організація працює на основі певних морально-етичних принципів та має певну культуру і філософію, які безпосередньо впливають на її діяльність. Саме ними вона керується у повсякденних справах та прийнятті рішень. Цінність дає орієнтири для співробітників та відрізняє організацію від конкурентів, пояснюючи, в чому її ключові переваги. Цінності мають диктувати співробітникам (як мінімум, давати загальне розуміння), як працювати. Таким чином, цінності організації стають інструментом реалізації стратегічних цілей. Корпоративна цінність – це в першу чергу відповідь на питання «які ми?», «Як ми працюємо?», «На які принципи спираємося у своїй роботі?». Це той стрижень, на який можна нанизати правила комунікації, принципи роботи співробітників та цілі організації.

Цінності, які сповідує вищий навчальний заклад – це також і «додана вартість» навчання для студентів. Адже будь-який студент нашого Університету отримує не тільки знання з обраної ним професії, але й формує власний світогляд, систему цінностей та особисту місію. Від того, якими цінностями живе університет, залежить, яким буде наш майбутній випускник, і, у далекій перспективі – яким буде майбутнє країни. Адже державу творять люди, і зовсім скоро її доля залежатиме від сьогоднішніх студентів. Тому дуже важливо, щоб випускник отримував не тільки кваліфікацію, але й усвідомлював своє покликання, визначав для себе моральні орієнтири та принципи взаємодії з людьми, якими він спілкуватиметься у своїй кар’єрі.

Цінності Київського університету імені Бориса Грінченка:

  • Людина
  • Громада
  • Довіра
  • Духовність
  • Лідерство-служіння
  • Відповідальність
  • Професіоналізм
  • Громадянська ідентичність
  • Свобода
  • Різноманіття

 

Цей список цінностей визначає, по-перше, якими принципами керується Університет у своїй повсякденній роботі. По-друге, це ті переконання, які має розділяти кожен співробітник Університету, незалежно від посади. І по-третє, це ті якості, які Університет хоче бачити у своїх випускниках.  

 

З метою розвитку корпоративної культури, сприйняття, розуміння і поширення цінностей нашого Університету пропонуємо студентам перелік творів для читання:

Стівен Кові. Швидкість довіри

Джордж Орвелл. Колгосп тварин

Еріх-Марія Ремарк. Три товариші

Річард Бах. Чайка Джонатан Лівінгстон

Ерік-Еммануель Шмідт. Оскар і Рожева пані

Зак Ебрагім. Син терориста

Деніел Кіз. Квіти для Елджерона

Іван Багряний. Сад Гетсиманський

Ювал Ной Харарі. Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього