Шановні колеги!

Щиро вітаю Вас з Днем науки – святом людей творчої праці, діяльність яких є символом академічної свободи та розвитку особистості.

Кожен професор, доцент та асистент, виконуючи в університеті основну викладацьку функцію, водночас реалізує ще й дослідницьку, здійснюючи наукові проекти, керуючи студентською наукою або підготовкою науково-педагогічних кадрів.

На жаль, престиж сучасної науки в державі не є високим. Разом з тим, ми відчуваємо потребу країни в прогресивних учених, їхніх інноваційних розробках, що можуть якісно вплинути на подальший розвиток суспільства. Ми пишаємося українськими вченими, які активно підтримують зв'язок поколінь і наукові традиції.

Оцінюючи наукові здобутки Університету, які відображаються в покращенні його кадрового потенціалу, результатах наукових доробків студентів, збільшенні кількості публікацій в зарубіжних виданнях, ставимо нові пріоритетні завдання: реалізація заходів щодо інтеграції Університету до Європейського наукового простору через входження університетських наукових журналів до міжнародних наукометричних баз даних, участь викладачів і студентів у міжнародних програмах, проектах, грантах, створення міжнародних наукових творчих колективів, підвищення мотивації студентів і молодих учених до науково-дослідної роботи.

Бажаю кожному з Вас, шановні науковці, міцного здоров'я, родинного затишку та добробуту, сил і наснаги, професійної інтуїції та зростання, нових відкриттів на славу України та Науки!

 

Щиро Ваш,

Віктор Огнев’юк