Сердечно вітаю Вас з Новим 2016 роком та Різдвом Христовим!

Разом з Українським народом упродовж усіх 365 днів 2015 року ми були із захисниками України, ми переймалися усіма викликами, що одночасно постали перед нашою державою, ми не були пасивними спостерігачами подій, а жили ними у волонтерських проектах, акціях на підтримку нашої армії і людей, яким потрібна була наша участь. Ми почали навчати дітей з тимчасово окупованих територій, ми започаткували проект з вивчення української мови, що викликав зацікавленість у США, Канаді, Латинській Америці, Австралії, Азії і Європі, реалізуючи місію Університету Грінченка – служити людині громаді, суспільству, ми продовжували наш соціальний проект «З Києвом і для Києва», наші студенти досягли світових, європейських та загальноукраїнських вершин у спорті, стали переможцями творчих конкурсів, фестивалів та наукових олімпіад.

У 2015 році університет за кількістю поданих заяв посів 1-шу позицію серед українських вишів за показниками конкурсу на бюджетні місця та другу за загальним конкурсом. З 12 травня в Університеті почала працювати лабораторія з вбудованих систем - відкрита у рамках міжнародного проекту TEMPUS DESIRE. Восени ми отримали обладнання для віддаленої лабораторії GOLDi, призначеного для вивчення основ електроніки та електротехніки. Також завдяки цьому проекту в нашому навчальному закладі з’явився 3D-принтер та 3D-сканер, що відкриває нові навчальні можливості для студентів, аспірантів, докторантів.

Університет, за підтримки столичної влади та належного фінансового забезпечення продовжив розвиватися, оновлювати та зміцнювати матеріальну базу, сприяти кожному у цілісному розвитку і лідерському становленні. Наш Університет зміцнив свій авторитет в Україні та на міжнародному рівні, успішно реалізуючи спільні проекти із закордонними партнерами, розширюючи свою присутність у відкритих освітніх мережах.

Ми прийняли до грінченківської родини 2728 студентів, наш колектив нині об’єднує 9 870 студентів і співробітників, а також понад 6,5 тисяч педагогів столиці, котрі щороку проходять підвищення кваліфікації. Кожному з Вас, дорогі грінченківці, дякую за Вашу працю і громадянську позицію.

Впевнений, що наступний рік стане роком поступу нашого Університету до забезпечення високої якості освіти і наукових досліджень. Щиро бажаю усім грінченківцям, усім друзям нашого Університету і всім громадянам України миру, щастя, здоров’я і процвітання!

 

Щиро Ваш,

Віктор Огнев’юк