В Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулись урочистості з нагоди Посвяти першокурсників у студенти

28-30 серпня 2014 року у концертній залі навчального корпусу №1 відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти Київського університету імені Бориса Грінченка та початку нового 2014-2015 навчального року.

Із самого ранку у фойє першого поверху лунали інструментальні твори у виконанні камерного оркестру Інституту мистецтв. Гарного настрою додавала сонячна композиція із повітряних кульок та святковий банер «Київський університет імені Бориса Грінченка вітає своїх першокурсників!»

Традиційно посвята першокурсників розпочалася спільним виконанням Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв, які віддали своє життя за мир і спокій рідної країни – загиблих під час лютневих подій у Києві та Антитерористичної операції на Сході України.

Напередодні Посвяти першокурсників у студенти, відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Борису Грінченку та могили родини Грінченків на Байковому Кладовищі. Відеоролик, відзнятий під час покладання квітів, було продемонстровано у концертній залі. Його показ відбувався під супровід пісні «Я України син». Це викликало глибокі та щирі емоції у глядачів.

Ректор Університету, доктор філософських наук, академік Національної академії педагогічних наук України – Віктор Огнев'юк у своєму виступі тепло привітав першокурсників із знаменним у їх житті днем, наголосив, що кожен день студентського життя є цеглиною майбутньої кар'єри. Також Ректор відзначив високий рівень підготовки абітурієнтів-2014 і повідомив, що цього року наша дружна грінченківська родина поповнилася новими 2987 студентами.

В урочистій атмосфері Віктор Олександрович вручив представникам першого курсу символічний “Студентський квиток”, побажав впевнено крокувати до своїх звершень, зазначивши, що саме цього дня вони стали на крок ближче до здійснення мрій, поставлених цілей та досягнення успіху в обраній професійній сфері. Ректор наголосив на тому, що кожний грінченківець, зростаючи як фахівець, як громадянин, і як патріот своєї держави, несе вклад у процвітання України, в її мирне сьогодення та майбутнє.

Знаковим сюрпризом для студентів та їх батьків стало відео-звернення Київського міського Голови – Віталія Кличка, у якому він привітав першокурсників нашого Університету із початком студентського життя – найкращої пори для кожної людини. Віталій Володимирович побажав грінченківцям наснаги, здоров’я, успіхів та гарного настрою.

Почесним гостем свята був доктор філософських наук, професор, президент НАПН України, академік НАН України – Василь Кремень. Зі сцени він звернувся до юних грінченківців, їх батьків та всіх гостей з найкращими побажаннями успіхів у навчанні, професійному та особистісному зростанні.

Голова Студентського парламенту Київського університету імені Бориса Грінченка – Анастасія Юрганова та представники студентських рад Інститутів/Коледжу наголосили на важливості активної громадянської позиції у лавах студентської громади Університету та закликали першокурсників знайти своє призначення не лише у навчанні, але й у бурхливому студентському житті.

Особливого настрою та глибини почуттів подарувала концертна програма, в якій взяли участь викладачі та студенти Університету. Талановитим виконанням вокальних та хореографічних композицій вони доторкнулися найтонших струн душі, зворушили серця та об'єднали залу прекрасним почуттям патріотизму та любові до нашої квітучої України.

Урочистості завершилися піднесеним виконанням Гімну Університету.

 

Дорогі першокурсники!

Вітаємо Вас зі вступом до Київського університету імені Бориса Грінченка та початком нового 2014-2015 навчального року! Бажаємо Вам яскравих і незабутніх студентських років! Ми переконані, що Ви із честю будете носити звання «грінченківець», а обраний напрям підготовки стане цінним надбанням у житті і забезпечить велике професійне майбутнє!  

1
2
3
4
5