«Шевченківський березень-2015» у Київському університеті імені Бориса Грінченка

 

шевченкоШановні грінченківці! 

Є такі постаті в нашій історії, які вбирають у себе живу душу народу, стають невід'ємною частиною його життя. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко, творчість якого має світове значення. З 01 по 28 березня у Київському університеті імені Бориса Грінченка проходить цикл заходів «Шевченківський березень - 2015».

 

 План заходів

 

Висловлювання про Тараса Шевченка

«Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя».

О. Гончар

 

«Могучий дух, котрим він натхнув нашу літературу, не перестав віяти і досі, і нема українського поета і писателя пізнішої доби, котрий би вільний був від впливу того духа. Ідеї, порушені Шевченком або положені ним в основу творів поетичних, остаються живі й досі і довго ще не перестануть бути провідними ідеями української літератури… Шевченко, як усі генії, в многих поглядах випередив суспільність, для якої писав».

І.Я.Франко

 

«По силі і глибині ліризму, по художній яскравості і красі образів, по чарівній принадності і мелодійності вірша Шевченко стоїть поряд з найвидатнішими поетами слов’янського світу – Пушкіним і Міцкевичем…».

П. Грабовський

 

«Сьогодні думи Шевченка є невіддільні від дум нашого народу. І тому народ так часто, так охоче звертається до свого поета. Гуманізм Шевченка, його ставлення до людини, його постійна турбота за пригноблених – як це зараз нам співзвучно!».

Павло Тичина

 

«Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю».

О. Вишня

 

«Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде. Поет живе в серцях свого народу».

Максим Рильський