У Київському метрополітені триває активна робота студентів-волонтерів Київського університету імені Бориса Грінченка!

 

Участь студентів нашого Університету у волонтерській діяльності Приймаючого міста Чемпіонату ЄВРО-2102 дала можливість відчути себе в епіцентрі історичної спортивної події.

Працюючи на 10-ти станціях Святошинсько-Броварської лінії Київського метрополітену, грінченківці надають гостям столиці інформацію з різних питань на англійській, німецькій, іспанській, російській та французькій мовах: як дістатися до об’єктів ЄВРО-2012, інших визначних місць Києва, роз’яснюють схему проїзду у метро, допомагають людям із обмеженими фізичними можливостями. Варто відзначити стрімке зростання попиту на волонтерські послуги: від початку Чемпіонату щоденна кількість звернень іноземних вболівальників збільшилась від 15-20 до 70-80. Примітно, що наші студенти у матчеві дні, коли кількість пасажирів Київського метрополітену найбільша, – добровільно працюють понаднормово. Під час роботи вони можуть застосовувати свої вміння, покращувати мовні навички, набувати нових знань, знаходити друзів.

Для здійснення психолого-педагогічного супроводу студентів, на кожній станції Київського метрополітену ними опікуються співробітники соціально-гуманітарної сфери Університету. Це сприяє позитивному налаштуванню на виконання волонтерських обов’язків, чіткому дотриманню графіку роботи, ефективній взаємодії між студентством та адміністрацією Київського метрополітену.

Команда волонтерів-грінченківців працює злагоджено, ініціативно, відповідально, з повним розумінням того, що професійний рівень та якість надання інформаційно-довідкових послуг гостям Чемпіонату ЄВРО-2012 є одним із головних чинників формування іміджу Київського університету імені Бориса Грінченка як сучасного європейського навчального закладу.

Наші волонтери не тільки сумлінно працюють, але й творчо, змістовно проводять дозвілля. Сервісний центр для волонтерів Приймаючого міста «Будинок вчителя» проводить різноманітні заходи, спрямовані на згуртування, підняття командного духу, настрою, розкриття творчих здібностей. Студентська молодь має можливість взяти участь у фотовиставках, дискусійних кіно-клубах, конкурсах, майстер-класах, концертних програмах тощо. Яскраві враження, бурхливі емоції, цікаві знайомства, дружність із вболівальниками різних країн, - все це об’єдналось у незабутні миттєвості Чемпіонату ЕВРО-2012 та різнобарвно відображено у фото-матеріалах команди волонтерів-грінченківців на фото-квесті, ініційованому СЦ для волонтерів Приймаючого міста.

Дорогі студенти!

Бажаємо вам нових захоплюючих подій, натхнення і позитиву у вашій діяльності!

Вболіваймо за збірну України разом!