Лекція «Відомі та забуті: письменники, журналісти та вчені української діаспори ХХ століття»

В рамках проекту «Зустріч з лідером» відбулася лекція українського політолога-аналітика, журналіста та активіста Станіслава Федорчука - магістр політології, випускник Донецького національного університету імені Василя Стуса. Перший голова Донецької обласної організації Молодіжного націоналістичного конгресу (2001 – 2003). Учасник громадських акцій «За правду!», «Україна без Кучми», Євромайдану. Автор книги «Демонтаж лицемірства» (2012). Лауреат премії імені Якова Гальчевського у номінації «За публіцистичну діяльність» (2014). З квітня 2017 року являється головою правління громадської організації «Українська народна рада Донеччини та Луганщини».

Лекція «Відомі та забуті письменники, журналісти та вчені української діаспори ХХ століття» – розмова, присвячена долям одразу трьох представників української діаспори, які внаслідок трагічних подій ХХ століття опинилися за межами України. Якою вбачалася формула успіху українцям-вигнанцям? Яку долю можна вважати успішною перед обличчям війни або еміграції? Чи можливо написати літературну працю, гідну Нобелівської премії на папері з-під бананових ящиків? Як можливо поєднати вивчення філософії й контрабанду для українського підпілля?

В фокусі розмови не тільки біографічні розвідки, а й авторський пошук відповідей на ці питання. Це була цікава розмова про складні ситуації в житті людей, які не стають виправданням неспроможності робити щось для своєї країни, свого народу. Що є важливим для особистості, яка має прагнення творити краще майбутнє для себе і своїх дітей, зберігати історичну пам'ять свого народу.

Лекція «Відомі та забуті: письменники, журн...
Лекція «Відомі та забуті: письменники, журн...
Лекція «Відомі та забуті: письменники, журн...