Участь у Всеукраїнському тижні права – 2014 Виставці-форумі «Правники суспільству»

DSC0536611-13 грудня 2014 року
м. Київ, Академія адвокатури

 

 

 

Всеукраїнський тиждень права – масштабний просвітницький проект Мін’юсту – стартував напередодні Дня прав людини, міжнародного свята, що відзначається у світі 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН і приурочене річниці ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 р. Протягом Всеукраїнського тижня права представники Міністерства юстиції та Координаційної ради молодих юристів при Мін’юсті провели ряд правоосвітніх заходів за участі юристів, науковців, вишів та представників громадських об’єднань.

Мета Всеукраїнського тижня права – забезпечення дотримання та поваги до прав і свобод людини та громадянина; запобігання їх порушенню.

У Всеукраїнському тижні права взяли участь викладачі та студенти вищих навчальних закладів юридичного спрямування (Європейський університет, Академія адвокатури, Київський університет права тощо), юристи-практики, члени Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України та фахівці Мін’юсту України.

Студенти-консультанти ЮК «Астрея» прослухали майстер-класи успішних та провідних правників України, зокрема Юлії Черних – партнера юридичної компанії ARBITRADE, на тему «Позови іноземних інвесторів: державний суд чи інвестиційний арбітраж ?»; Андрія Романчука – керуючого партнера юридичної компанії «Моріс Груп», на тему «Підвищення ефективності судового захисту суб’єктів господарювання»; Андрія Фомічова – партнера юридичної компанії «Юскутум», на тему «Чому не всіх випускників беруть на роботу»; Миколи Кулеби – начальника Служби у справах дітей м. Києва, на тему «Реалізація права дитини-сироти на виховання в сім’ї»; Наталії Севостьянової – Урядової уповноваженої у справах Європейського суду з прав людини, на тему «Всеукраїнський урок – права людини».

Майбутні юристи Університету випробували себе у ролі професійних адвокатів, протягом 11-13 грудня у рамках виставки-форум «Правники – суспільству», студенти-правники ЮК «Астрея» кваліфіковано надали усім бажаючим безоплатну первинну правову допомогу з різних питань, зокрема оформлення спадщини на квартиру, будинок та землю; встановлення та виправлення юридичних фактів; встановлення соціальних статусів та пільг тощо.

Спілкування з правниками та відвідання майстер-класів провідних юристів, участь у дискусійних клубах і форумах та надання студентами-правниками безоплатної правової допомоги населенню – всі ці заходи, що відбулися протягом Всеукраїнського тижня права, надали можливість майбутнім юристам Київського університету ім. Бориса Грінченка, здобути нові навики у сфері юриспруденції та підвищити свій професійний рівень правової культури.

За активну участь у Всеукраїнському тижні права, колектив ЮК «Астрея» був нагороджений грамотою, яку вручив особисто голова Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Андрій Бутенко.

8F2qHhzQCbo
9sl--cpVmUk
18jW8yc7TOc
1418627871031
1418627872470
1418627949452
KeMxm8vvMPg
keXHEbjWfJA
RwIZKOFIZ3c
UpYDCuaes4o