Студенти-консультанти ЮК «Астрея», спеціальності «правознавство» взяли участь у Студентській науково-практичній конференції «Студентський науковий форум – 2015»

Традиційно, щороку Інститут суспільства проводить студентську науково-практичну конференцію «Студентський науковий форум – 2015», яка відбулася у стінах Київського університету імені Бориса Грінченка 28 квітня 2015 р. У заході взяли участь студенти-консультанти юридичної клініки – Юлія Цирельчук та Тетяна Ковбаса із презентацією на тему: «Юридичні клініки – вагома складова фахової підготовки юристів».

Доповідачі ознайомили всіх присутніх із метою та завданнями діяльності юридичних клінік у ВНЗ України, розкрили зміст та напрями роботи відповідних структурних підрозділів. На прикладі ЮК «Астрея» розповіли про історію та особливості створення, основні засади діяльності, організаційну структуру та основні напрями роботи юридичної клініки – надання студентами-консультантами безкоштовної правової допомоги пільговим категоріям населення: консультування; складання процесуальних документів; ведення переговорів; представництво інтересів громадян у судах, державних і недержавних організаціях; право просвітницька діяльність тощо.

ЮК «Астрея» співпрацює з Координаційним центром з надання правової допомоги МЮУ, Координаційною радою молодих юристів України при МЮУ, Асоціацією правників України, юридичними клініками ВНЗ України та іншими державними та громадськими організаціями.

 

IMG_1649
IMG_1652
IMG_1653
IMG_1654
IMG_1657