Зустріч колективу ЮК «АСТРЕЯ» з головою Асоціації підприємців та працюючих інвалідів України та Радником голови Ради підприємців і промисловців при Кабінеті Міністрів України

IMAG3610

05 жовтня 2015 р. колектив ЮК «АСТРЕЯ» зустрівся з головою Асоціації підприємців та працюючих інвалідів України Гуріновим Сергієм Івановичем та радником голови Ради підприємців і промисловців України при КМ України Кравченко Оленою Сергіївною. Під час зустрічі, яка відбулася в стінах Київського університету ім. Бориса Грінченка були обговорені питання співпраці між ЮК «Астрея», Асоціацією та Радою підприємців і промисловців в межах здійснення безоплатної правової допомоги пенсіонерам, ветеранам та інвалідам, які працюють та займаються підприємницькою діяльністю.

Сергій Іванович та Олена Сергіївна запропонували розробити пропозиції до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо пільгових тарифів на енергоносії, що використовуються для виробничих потреб підприємствами громадських організацій інвалідів. Колектив ЮК «Астрея», з метою створення правових, економічних та організаційних умов для розвитку соціального підприємництва в Україні, запропонували провести відповідне дослідження та підготувати методичні рекомендації.

На зустрічі, також, обговорювалися наступні проблемні питання: об'єднання зусиль інвалідів-підприємців в сучасних соціально-економічних умовах; запровадження дієвого механізму зарахування нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів шляхом укладення з підприємствами громадських організацій інвалідів договорів на виробництво товарів, робіт, послуг; соціального захисту та працевлаштування інвалідів; ефективної діяльності підприємств громадських організацій інвалідів на регіональному рівні тощо.