Зустріч студентів-правників ІІ курсу навчання Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка із керівником провідної консалтингової компанії у сфері освіти – Мариною Дей

zustrich iz kerivnykom kons sluzhby 2 23 вересня 2016 р
Факультет права та міжнародних відносин Київського університету ім. Бориса Грінченка

 

  

 

 

В рамках навчального процесу на Факультеті права та міжнародних відносин Університету відбулася зустріч студентів-правників ІІ курсу навчання із Мариною Дей, директором Центру стратегічних ініціатив та прогресивного розвитку провідної консалтингової компанії в сфері освіти з глобальним охопленням. Центр СІПД здійснює широкий спектр консультаційних послуг для державних і приватних організацій, та для окремих фізичних осіб, а саме: гранти та управління проектами; організація навчання та підготовка фахівців в рамках відповідних шкіл, семінарів, конференцій, симпозіумів і т. ін.; керування та консультування з питань керування, наукових досліджень і розробок; проведення освітніх тренінгів з різних сфер суспільного життя (соціально-економічна, політична, культурна), і в першу чергу у сфері юриспруденції.

Марина Дей привітала майбутніх юристів із початком нового навчального року, з тим, що другокурсники наблизилися ще на один крок до здійснення своєї мрії – стати кваліфікованими юристами. Підкреслила, що з досвіду роботи на різних посадах, в тому числі і керівних, у вищих навчальних та наукових закладах України (Криворізький економічний інститут КНЕУ, факультет Міжнародної економіки і права КНЕУ, відділення міжнародного права та порівняльного правознавства Інституту держави і права ім. В.М. Корецького, факультет Правознавства та міжнародних відносин КУП НАН України, Податкова академія України), майбутній юрист має оволодіти не тільки професійними навиками і умінням у різних сферах права, а й володіти іноземними мовами, бажано декількома. Знанням англійської, сьогодні вже нікого не здивуєш, а от володінням німецькою, французькою, італійською, китайською, арабськими мовами та івритом відкривають перед юристами безмежні можливості.

Професія юриста багатогранна і не охоплюється лише правовим простором. Право, так сталося історично, регулює усі найважливіші суспільні відносини, що відбуваються у ньому, без яких жодне суспільство не побудує високі і гідні стандарти життя, які народжуються і існують тільки у соціально орієнтованих та правових державах світу. Ці відносини відбуваються у соціальній, економічній, політичній, культурній та інших сферах суспільного життя. Право виступає головним інструментом, який дозволяє розвинути та реалізувати весь потенціал суспільства і держави в цілому, задля загального блага. А тому майбутній юрист має бути обізнаним не тільки у сфері юриспруденції, а й в інших, власне які вона і обслуговує. Сьогодні існує величезний простір для застосування професійних знань і умінь майбутніми юристами і один із напрямів – міжнародна сфера.

Україна, сьогодні має тісні стосунки з країнами європейського континенту, США, країнами близького і далекого Сходу: щороку на розвиток інфраструктури держави, втілення в життя різноманітних концепцій реформування державної та правової системи, міжнародною спільнотою, виділяються значні матеріальні і фінансові ресурси; іноземні інвестиції в українську економіку – все це створює величезний простір для застосування юридичного потенціалу.

З огляду на те що, наш факультет, у майбутньому, націлений на підготовку і випуск фахівців у сфері не тільки національного, а й європейського та міжнародного права, Марина Дей запропонувала всім бажаючим студентам та професорсько-викладацькому складові Факультету взяти активну участь у нових грантових проектах та їх розробці, що дасть можливість не тільки отримати досвід у сфері реалізації міжнародних зв’язків і грантів, а й розширити свої професійні інтереси і знання, отримати нові навики й уміння, глибше вивчити іноземні мови, розібратися в різних державотворчих і правотворчих процесах, що відбуваються в Україні та у світі, продовжити навчання за кордоном і здобути два дипломи за фахом «юрист» та «юрист з міжнародного права чи відносин», власне реалізувати фінансово-матеріальні інтереси і потреби грінченківської громади.

 

 

 

Зустріч студентів-правників ІІ курсу навчан...
Зустріч студентів-правників ІІ курсу навчан...
Зустріч студентів-правників ІІ курсу навчан...