Дорогі друзі!

Усім і давно відомо, що книга - то наймогутніше джерело і скарбниця знань, а бібліотеки називають храмами мудрості. Бібліотеки були відомі ще в стародавньому світі в Ассирії, Єгипті, Китаї. В Україні першу бібліотеку було створено у храмі Святої Софії за Ярослава Мудрого, традиційно основними сховищами рукописних книг були церковні й монастирські бібліотеки, а з часом бібліотеки Києво-Могилянської та Острозької академій, Львівського, Харківського та Київського університетів. З особистої бібліотеки Бориса Грінченка розпочалася історія Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. Це добрий приклад для наслідування справжніми грінченківцями.

До бібліотеки нашого університету може звернутися як студент, так і досвідчений вчений, вона має значний інформаційний ресурс. Але для того, щоб університетська бібліотека стала справжнім інформаційним центром, усім нам потрібно докласти чимало зусиль.

Звертаюся до кожного, кому не байдужа книга, хто дбає про культуру та розвиток інтелекту взяти участь у місячнику "Подаруй наукову книгу - бібліотеці", який розпочався у Всеукраїнський день бібліотек.

З повагою, Віктор Огнев’юк