Ректорат Університету обговорив підготовку щодо відзначення 155-річчя від Дня народження Бориса Грінченка

IMG_085523 жовтня 2017 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

  

 

 

23 жовтня 2017 року члени ректорату обговорили план заходів щодо відзначення 155-річчя від Дня народження Бориса Грінченка. Зокрема, завідувач НДЛ грінченкознавства, доктор педагогічних наук, Богданець-Білоскаленко Н.І. поінформувала про найсуттєвіші з них, а саме, про видання збірників «Київ Бориса Грінченка», «Літературознавча спадщина», «Публіцистична спадщина» та «Мовознавча спадщина». Також Богданець-Білоскаленко Н.І. розповіла, що наступного року планується презентувати єдиний електронний ресурс «Борис Грінченко» на сайті Інституту філології (НДЛ грінченкознавства) та провести Всеукраїнську наукову конференцію (ХІ Грінченківські читання) «Національне та духовне відродження у спадщині Бориса Грінченка» (до 155-річчя з дня народження Бориса Грінченка).

Окрім цього, на засіданні ректорату було обговорено питання щодо організація курсів іноземної мови для підготовки бакалаврів зі вступу до магістратури. У ході якого проректор науково-методичної та навчальної роботи Жильцов О.Б., директор Педагогічного інституту Котенко О.В., директор Інституту філології Єременко О.В. внесли пропозиції щодо організації цих курсів.

Також декан Історико-філософського факультету Александрова О.С. презентувала членам ректорату Центри компетенції, які були створені на базі цього факультету. Зокрема, розповіла про ті функції, які виконують Центри практичної підготовки, ознайомила членів ректорату із розкладом їх роботи та функціональним наповненням і наголосила на необхідності перебудови роботи викладачів.

З усіх питань прийнято узгоджені рішення та дано відповідні доручення.