Ректорат Університету обговорив критерії оцінювання діяльності завідувачів кафедр

IMG_085526 березня 2018 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

  

 

 

26 березня 2018 року відбулося чергове засідання ректорату, під час якого ректор В.О. Огнев’юк та проректор з наукової роботи Н.М. Віннікова поінформували про офіційний візит делегації Університету Грінченка до Китайської Народної Республіки. У ході відрядження було проведено ряд важливих переговорів та підписано кілька договорів про співпрацю.

У Пекіні делегація зустрілася з відомим китайським економістом, віце-президентом Китайської академії соціальних наук, депутатом Всекитайських зборів народних представників – академіком Цай Фанем. Також пройшли офіційні переговори з керівництвом Національного інституту соціального розвитку Китайської академії соціальних наук, за результатами яких ректор Університету В.О.Огнев’юк та директор Інституту Чжан Ї підписали договір про міжнародне співробітництво. Договором передбачено створення в Київському університеті імені Бориса Грінченка Центру китаєзнавства (Centre of Chinese Studies).

У ході візиту до провінції Цзянсу (м. Сюйчжоу) делегація Університету провела низку переговорів з керівництвом Педагогічного університету Цзянсу, адміністрацією міста Сюйчжоу щодо співпраці у сфері спільних наукових досліджень, академічних обмінів та студентської мобільності. Ректор Університету В.О.Огнев’юк та ректор Університету Цзянсу Чжоу Ругуан підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо освітнього та науково-дослідного співробітництва між університетами.

Про участь делегації Університету в ознайомчому тренінгу в університеті Deusto (Іспанія) відповідно до завдань проекту Erasmus + «MoPED» доповіла проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Н. В. Морзе. Проректор наголосила, що під час навчання учасники тренінгу ознайомилися з системою освіти Іспанії та організацією навчального процесу Університету Deusto, імплементацією інновацій: методом Case Study в початковій школі, моделлю відкритої школи, представленої у вигляді екосистеми, досвідом роботи з мікро-MOOC в Університеті Deusto, досвідом впровадження онлайн навчання, сервісами електронного середовища, доступними студенту в Університеті Deusto та методиками та технологіями формування комп’ютерного мислення, методикою навчання STEAM через ігрову онлайн платформу STEAM Decks, специфікою та характеристиками блокового програмування на платформі Кodetu.

Проректор з науково-методичної та навчальної роботи Жильцов О.Б. поінформував про методичні рекомендації щодо оновлення і внесення змін до освітніх програм. Жильцов О.Б. доповів про критерії оцінювання діяльності завідувачів кафедр. Колективно обговоривши інформацію, ректором В.О. Огнев’юком було дано доручення винести дане питання на затвердження Вченою радою Університету.

Також члени ректорату обговорили підготовку до вже традиційного Благодійного студентського балу, який відбудеться 10 травня у концертній залі КМДА.

Ректорат прийняв рішення, що кошти, зібрані Благодійним фондом сприяння розвитку освіти імені Бориса Грінченка під час балу, будуть спрямовані на створення центру інклюзивної освіти для студентів.

У свою чергу, проректор з науково-методичної, соціально-гуманітарної роботи та лідерства Бондарева О.Є. розповіла членам ректорату про особливості проведення цьогорічного Благодійного студентського балу. У ході обговорення, керівники структурних підрозділів отримали відповідні доручення щодо організації даного заходу.

Турунцев О. П., проректор з організаційних питань та адміністративно-господарської роботи поінформував про заходи із забезпечення безпечних умов життєдіяльності в Університеті.

Також Турунцев О. П. розповів про проведення весняного упорядкування території в Університеті та проведення акції чисте довкілля, у рамках цих заходів планується організувати у квітні місяці весняні благоустрої на території Університету та провести акцію із висадження саджанців дерев у Києві.

На засіданні ректорату розглядалися інші актуальні питання, з яких прийнято узгоджені рішення та дано відповідні доручення.