Презентація колективної монографії "Мрії, вистраждані життям"

Презентація колективної монографії "Мрії, вистраждані життям"
14 травня 2009 року у Київському міському педагогічному університеті імені Б.Д.Грінченка відбулась презентація колективної монографії «Мрії, вистраждані життям…», яка висвітлює життєву і творчу спадщину Бориса Дмитровича Грінченка, одного з найталановитіших українських митців.
Науковий доробок підготовлений до 145-річниці від народження вченого, ім’я якого носить Університет. Своєю діяльністю Б.Д.Грінченко охопив майже всі складові рідної культури, тому над монографією працювати не тільки науковці Університету, але й провідні вчені-дослідники інших установ – Інституту педагогіки АПН України, Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих АПН України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету внутрішніх справ та інших.


Наукова праця складається з 6 розділів, які висвітлюють багатогранну діяльність Б.Д.Грінченка, зокрема: суспільно-політичні та педагогічні погляди, підходи до проблеми українського культуро творення, мовознавчі та літературні студії.

До презентації монографії долучились: знаний в Україні грінченкознавець професор В.В.Яременко, директор Державного архіву-музею історії літератури і мистецтва України – Л.В.Скрипка, вдова дослідника наукової спадщини Б.Д.Грінченка А.Погрібного – Г.Погрібна, завідувач лабораторії історії педагогіки Інституту педагогіки АПН України – Н.П.Дічек, працівники новоствореної в Університеті лабораторії грінченкознавства науковці та студенти Університету. Виступаючі відзначили наукову цінність монографії, виявили бажання співпрацювати з Університетом щодо подальшого вивчення спадщини Б.Д.Грінченка.

Про перспективи наукових пошуків розповіла завідувач лабораторії грінченкознавства Університету А.І.Мовчун.

Ліричною нотою презентації став виступ театру університетського коледжу «Іскра Прометея».

Презентація, що відбулась, це тільки крок у поступі до розкриття нових граней таланту, життєвого подвигу Б.Д.Грінченка. Університет працює над створенням музейної експозиції, планує наукові експедиції по Україні та зарубіжжі, які покликані пройти дорогами життя видатного ученого.


dsc_4695
photo photo
photo
photo photo photo
photo photo
photo

photo