Лекція Андреаса Шляйхера «Освіта заради майбутнього»

Дата: 05 квітня 2024 року
Початок: 10.00
Посилання на трансляцію: https://www.youtube.com/watch?v=c1ysVZYSDm8

 
05 квітня 2024 року в Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка відбудеться лекція Андреаса Шляйхера на тему: «Освіта заради майбутнього» («Educating for Tomorrow’s World»).

Під час події Андреасу Шляйхеру буде присвоєне звання почесного професора Київського столичного університету імені Бориса Грінченка (рішення Вченої ради Університету від 26 березня 2024 року, протокол №3).

Андреас Шляйхер – директор Директорату з питань освіти та навичок ОЕСР, радник Генерального секретаря ОЕСР, ініціатор і керівник Програми міжнародного оцінювання учнів (PISA), автор низки праць, серед яких «Найкращий клас у світі: як створити освітню систему 21 століття», «Цінність наших вчителів та підвищення їхнього статусу: як громади можуть допомогти» та інших. Протягом двадцяти років співпрацює з міністрами та лідерами освіти в усьому світі, щоб покращувати доступ до освіти та її якість.

Андреас Шляйхер виступає на захист вчителів і компетентнісно-орієнтованої освіти, наголошуючи на значущості підтримки педагогів і розвитку сучасної освітньої системи. Він активно підтримує реформу «Нова українська школа». Після повномасштабного вторгнення зосереджує свою увагу на антикризових заходах, спрямованих на подолання навчальних втрат українських дітей, стратегії впровадження старшої профільної школи, розвитку соціально-емоційного навчання та участі України в дослідженні PISA і ДоСЕН.

 

Лекція Андреаса Шляйхера «Освіта заради майбутнього»

 
Створено: 01/04/2024 16:25