Київський університет імені Бориса Грінченка, зробивши Великодній подарунок киянам, встановив Національний рекорд

DSC0536617 квітня 2014 року
м. Київ, вул. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

17 квітня 2014 року Київський університет імені Бориса Грінченка подарував киянам і гостям столиці чудове Пасхальне дерево – символ миру та злагоди. Дивовижність цього дерева в тому, що прикрашене воно Великодніми писанками на знак єдності України.

Ідею грінченківців зробити такий подарунок підтримали учні шкіл міста Києва. Спільними зусиллями впродовж двох тижнів було розписано 2014 яєць різними техніками. Фантазії не було меж: починаючи від кольорової палітри, і, завершуючи символічними візерунками. Про це зазначив Ректор Київського університету імені Бориса Грінченка В.О.Огнев'юк у своєму виступі. Далі він наголосив на тому, що наш Університет плідно співпрацює з київською громадою задля створення позитивного соціально-культурного середовища столиці.

Подія пригорнула увагу мешканців Оболоні та представників преси, які долучилися до церемонії презентації «Пасхального дерева». Всі перехожі з захопленням розглядали українські писанки і висловлювали подяку за створення весняного настрою. «Пасхальне дерево» вийшло дуже яскравим та барвистим. Милуватися ним та зробити фотознімки на пам'ять і на вдачу кияни та гості столиці зможуть, прогулюючись біля Навчального корпусу №1 нашого Університету, за адресою: вул. Маршала Тимошенка, 13-Б, впродовж Великодніх свят.

Кількість бажаючих взяти участь у створенні Пасхального дерева виявилася настільки великою, що, зупинившись на числі 2014, було встановлено новий національний рекорд в номінації «Найбільша кількість пасхальних яєць на дереві» (попередній рекорд у цій номінації було встановлено у Вінниці, де маленькі вінничани розписали 170 яєць). На підтвердження рекорду отримано відповідний Сертифікат від Національного Реєстру Рекордів.

Відтак, подія відбулася напередодні великого християнського свята – Воскресіння Христового, адже це перемога добра над злом, правди над неправдою, життя над смертю. Тому для кожного християнина Воскресіння – воістину Великий день! Нехай цей день буде великим для всієї України!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23