Меморандум про співпрацю з Громадською органцізацією "Вікімедіа Україна"

wikipedia05 вересня 2014 року
м.Київ

 

 

 

Київським університетом імені Бориса Грінченка підписано МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ з Громадською організацією «Вікімедіа Україна» за ініціативи проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності – Морзе Наталії Вікторівни та НДЛ інформатизації освіти

ГО«Вікімедіа Україна» — утворена в 2009, сприяє розвитку Вікіпедії — вільної енциклопедії, флагманського проекту «Фонду Вікімедіа» та інших проектів цього Фонду через розвиток спільноти редакторів, звільнення знань, співпрацю з партнерами. ГО «Вікімедіа Україна» має статус відділення «Фонду Вікімедіа» в Україні. Місія організації — надати кожному можливість вільно створювати інформацію і знання, обмінюватися і мати доступ до них.

Метою Меморандуму є встановлення співпраці в галузі науково-освітньої та проектної діяльності через: 

  • Інтеграцію сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес. 
  • Розширення практичних навичок, які отримують студенти в процесі навчання. 
  • Надання публічної значущості навчальній діяльності студента. 
  • Розширення вільного доступу до сучасних наукових знань. 
  • Зростання українського сегменту вільної енциклопедії «Вікіпедія». 
  • Популяризація Вікі-порталу Київського університету імені Бориса Грінченка (далі Вікі-портал) у рамках освітньої програми Вікіпедії.

 

В рамках Меморандуму: 

  • Викладачам рекомендується використовувати під час самостійної роботи студентів написання ними статей в українському сегменті Вікіпедії, відповідно до її правил. 
  • Проведення тренінгів для студентів представниками ГО «Вікімедіа Україна» щодо технічних прийомів та правил створення й редагування статей у Вікіпедії. 
  • Проведення інформаційної підтримки проектів ГО «Вікімедіа Україна» на Вікі-порталі та офіційному порталі Університету. 
  • Підтримка та розвиток проекту Віківерситет http://beta.wikiversity.org/wiki/Головна_сторінка

 

В рамках Меморандуму «Вікімедіа Україна» зобов’язується: 

  • Створити спеціальну сторінку у Вікіпедії для координації взаємодії студентів та викладачів Університету зі спільнотою дописувачів Вікіпедії. 
  • Надавати експертну та консультаційну допомогу студентам та викладачам Університету щодо технічних прийомів та правил створення й редагування статей у Вікіпедії та Вікі-порталі Університету.

 

Запити студентів та викладачів на проведення тренінгів щодо технічних прийомів та правил Вікіпедії слід надсилати за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Контактна інформація для проведення консультацій в режимі листування електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

З питань впровадження Меморандуму в Університеті звертатись до Варченко-Троценко Лілії Олександрівни, молодшого наукового співробітника НДЛ інформатизації освіти, електронна пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..