Міжнародний телеміст з університетом Сетон Хол (США)

035

17 жовтня 2015 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка 13-Б

   

 

 

15 жовтня 2015 р. о 18 годині відбувся шостий міжнародний телеміст у формі Скайп конференції між студентами психологами першого та другого курсів Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка та студентами приватного католицького університету Сетон Хол, штат Нью Джерсі, США.

Співпраця між студентами двох університетів триває вже 8 рік. Із американської сторони цю роботу очолює професор Джим Дейлі, із української – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Інституту суспільства Тарасенко Ольга Олексіївна.

У рамках спільного проекту «Building Understanding Across Time and Borders» («Будуємо взаєморозуміння крізь час і кордони») шостий міжнародний телеміст був присвячений питанням української та американської історії та культури. У роботі телемосту брав участь завідуючий кафедрою історії Сетон Хол університету др. Натаніель Найт, який розповів про те, що досліджують та викладають історики його кафедри та запросив істориків кафедри історії України Інституту суспільства до співпраці.

Українські студенти присвятили шостий міжнародний телеміст Дню українського козацтва та Дню захисника України, які відзначаються у день святої Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня.

Попередньо українські та американські студенти обмінювалися повідомленнями на форумі Дискусійної дошки Центру глобальної освіти Сетон Хол університету, надсилали інформацію у формі посилань, які розкривають питання української та американської історії, культури, релігії, сучасної музики. Варто наголосити, що студенти з обох сторін досить активно поспілкувалися - надіслали 110 листів по 5 темам форуму. Сподіваємося, що зацікавлене спілкування на форумі між студентами з обох сторін буде продовжуватися після їхнього знайомства під час міжнародного телемосту.

Обидві сторони надіслали свої презентації за визначеною тематикою. Українські студенти розповіли про місце Видубицького монастиря та Києво – Печерської Лаври в українській культурній спадщині та поділилися своїми враженнями та фотографіями під час їхнього відвідання. У телемості брала участь аспірантка кафедри історії України Мусіяченко Ольга, яка побіжно розказала про існуючі релігійні конфесії в сучасній Україні.

У заключному слові професор Джим Дейлі та доцент Тарасенко О.О. підвели підсумки роботи шостого міжнародного телемосту, подякували всім учасникам за плідну роботу та висловили побажання продовжувати, розвивати та розширювати творчу співпрацю між студентами та викладачами українського та американського університетів.

Щиро дякуємо всім за проведену роботу та сподіваємося на нові досягнення наших студентів і співробітників у творчій співпраці між українським та американським університетами.

У роботі телемосту взяла участь провідний спеціаліст Відділу міжнародних зв’язків Коргуник Юлія, яка допомагала із перекладом.

 

005
011
014
024
035