Зустріч ректора Університету із студентами Педагогічного інституту

zustrich rektora z st pi15 березня 2016 року
б-р О. Давидова, 18/2, Педагогічний інститут

      

 

 

15 березня 2016 року відбулася чергова зустріч ректора В. О. Огнев’юка зі студентами-першокурсниками, цього разу Педагогічного інституту. На зустрічі також були присутні проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Н.В.Морзе, проректор з науково-методичної та навчальної роботи О.Б. Жильцов і директор Педагогічного інституту В.І.Юрченко.

Зустріч розпочалася із відкриття Віктором Олександровичем завіси щодо роботи ректорату:«Ректорат – це бійці невидимого фронту, адже студентам не видно нашої роботи». Тому й з’явилася потреба розповісти, що підтримка статусності Університету, створення нормативно-правових документів, бюджет, придбання обладнання, організація ремонтних робіт, ліцензування та акредитація спеціальностей, підбір кадрів – це далеко не весь перелік справ, якими займається ректорат.

Перше питання зустрічі поставив сам Віктор Олександрович. Він поцікавився у студентів враженнями від попереднього семестру навчання, першої у їхньому житті сесії, що очікували студенти і чи їхні очікування виправдалися. Відповіді були різноманітними, але всі без виключення – позитивними.

Перше запитання від студентів, як не дивно, стосувалося гуртожитків. Майбутні педагоги отримали інформацію про те, як це питання вирішується. Також пролунало запитання про встановлення спеціальної ціни на отримання другої вищої освіту для студентів та випускників Університету Грінченка. Цю інформацію підтвердив О. Б. Жильцов та додав, що можливість паралельного навчання студенти мають починаючи з другого курсу і для цього не потрібно повторно здавати ЗНО.

Не оминули і тему інтернет-зв'язку. Студентка зауважила, що під час навчання, зокрема на парах з дисципліни «Інформаційні технології», відбуваються перебої мережі і таким чином складно виконувати практичні завдання. На це запитання відповіла Н. В. Морзе. Вона повідомила, що керівництво потурбувалося про встановлення якісного Wi-Fi, вже оформлено всі рахунки, тому скоро ця проблема буде ліквідована. Також Наталія Вікторівна повідомила, що Педагогічний інститут володіє хорошим технічним обладнанням, вже встановлено нетбуки від компанії Intel, тому для наших студентів педагогічних спеціальностей не буде проблем у майбутньому у використанні сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в моделі електронного навчання «1 учень: 1 комп’ютер».

Першокурсників Педагогічного інституту цікавлять і побутові питання, такі як встановлення кондиціонерів в аудиторіях. Адже у теплу пору року під час навчання дуже складно знаходитися у жарких приміщеннях. Варто зазначити, що аудиторії Педагогічного інституту оснащені кондиціонерами, але вони малопотужні. То ж це питання ректор разом із директором інституту пообіцяли детальніше розглянути та вирішити.

Загалом, зустріч відбувалася в дружній та невимушеній атмосфері і студенти змогли отримати відповіді на всі запитання, що їх турбували. Наостанок ректор наголосив: «Ми б ніколи не змогли створити цей Університет, аби ми не співпрацювали зі студентами. Тому ми разом з вами можемо змінювати наш Університет, змінюватися самі, працювати так, щоб розуміти один одного. Все в наших руках. Університет – це наш спільний дім. І яким йому бути – залежить від вас, тому ми працюємо разом з вами і для вас.»

Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...
Зустріч ректора Університету із студентами ...