Стажування співробітників НДЛ ІВО в престижних європейських університетах

Стажування співробітників НДЛ ІВО  в престижних європейських університетахгрудень 2016 року

 

 

 

Упродовж грудня 2016 р. співробітники НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти Університету Грінченка проходили наукове стажування в престижних європейських університетах.

Кандидат історичних наук, старший науковий співробітник НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти – Гуменюк Олена Анатоліївна стажувалась у Німеччині по стипендії Німецько-української комісії істориків. Олена Анатоліївна реалізувала проект «Український студентський рух у міжвоєнній Німеччині». Протягом місяця науковець опрацювала документи та матеріали архіву та бібліотеки Українського Вільного Університету у Мюнхені, Баварської та Берлінської державних бібліотек. Крім того, Олена Анатоліївна домовилась про співпрацю між нашим університетом та Українським Вільним Університетом. 30 листопада 2016 р. Олена Гуменюк виступила з відкритою лекцією для викладачів, студентів УВУ та української громади Мюнхена на тему «Державотворчі традиції української еміграції у ХХ ст.»

Кандидат наук із соціальних комунікацій, науковий співробітник НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти Опришко Тетяна Сергіївна отримала стипендію факультету «вільних мистецтв» Artes Liberales Варшавського університету (Польща). В ході свого наукового стажування, Тетяна Опришко досліджувала роль бібліотеки в сучасному поступі вищого навчального закладу: досвід Варшавського університету. Другою частиною дослідження було вивчення досвіду роботи редколегій наукових видань, які індексуються міжнародними наукометричними базами даних Scopus та Web of Science, і просування їх на міжнародний рівень. Оскільки одним з найефективніших методів підвищення рейтингу видання є його депонування до якомога більшої кількості бібліотек задля розширення кола читачів, було домовлено з відповідним відділом бібліотеки Варшавського університету про включення до колекції їхніх фондів 5 найпрестижніших видань Університету Грінченка.

В цілому проходження стажування в закордонних університетах дає можливість виробляти нові ідеї і підходи для розбудови нашого Університету і обовʼязково будуть впроваджені на практиці.

  

Стажування співробітників НДЛ ІВО в прести...
Стажування співробітників НДЛ ІВО в прести...
Стажування співробітників НДЛ ІВО в прести...
Стажування співробітників НДЛ ІВО в прести...
Стажування співробітників НДЛ ІВО в прести...