Революція початкової освіти: формула змін від фахівців Університету Грінченка

Революція початкової освіти: формула змін від фахівців Університету Грінченка 18 січня 2017 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

Чи уявляєте ви початкову школу без окремих предметів? Школу, де діти навчаються в процесі діяльності, проводять експерименти та різноманітні дослідження, беруть участь у формуванні підручників та використовують для навчання весь дидактичний потенціал, який знаходиться під рукою? Саме таким пропонують зробити навчання в початковій школі фахівці з Київського університету Бориса Грінченка.

18 січня 2017 року в Університеті Грінченка під час педагогічного форуму «Нова початкова школа – простір освітніх можливостей» ректор Університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України Віктор Олександрович Огнев’юк презентував освітній проект Київського університету імені Бориса Грінченка «Початкова школа: Освіта для життя».

Мета цього проекту - розвиток особистості молодшого школяра шляхом пізнання себе і Світу, набуття досвіду життєдіяльності на основі формування системи цінностей в умовах особистісно-орієнтованого освітнього середовища. Робоча група, на чолі з ректором Університету, розробила абсолютно нову концепцію навчання в початковій школі. В основі якої лежить ціннісно-особистісний підхід, який сприятиме цілісному розвитку учнів початкової школи.

В результаті навчання діти вчитимуться критично мислити, працювати в команді, вмітимуть та розумітимуть, як застосувати на практиці здобуті знання і вміння, а також матимуть сформовану цілісну картину світу. Навчання для учнів стає цікавим та евристичним, інноваційним. Також змінюється і роль самого вчителя. В процесі навчання він стає для учнів своєрідним провайдером, допомагає кожному учню проявити себе, розкрити їх таланти та здібності.

У педагогічному форумі «Нова початкова школа – простір освітніх можливостей» взяли участь Хобзей Павло Кузьмович – заступник Міністра освіти і науки України та Фіданян Олена Григорівна, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

 

Революція початкової освіти: формула змін в...
Революція початкової освіти: формула змін в...
Революція початкової освіти: формула змін в...
Революція початкової освіти: формула змін в...
Революція початкової освіти: формула змін в...
Революція початкової освіти: формула змін в...