В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль буктрейлерів «Book Fashion»

В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль буктрейлерів «Book Fashion»22 квітня 2017 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

  

   

22 квітня у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль «Book Fashion». Це щорічний фестиваль серед студентів і старшокласників, присвячений розробці та просуванню в інтернеті буктрейлерів і промороликів на улюблені книги.

В Університеті Грінченка вже стало доброю традицією проводити урочисту церемонію нагородження та визначати переможців найкращих роликів у Всесвітній день книги та авторського права.

Географія учасників фестивалю необмежена, адже брати участь можуть всі охочі з різних куточків країни. Буктрейлери надходили з Волині, Закарпаття, Поділля, Слобожанщини, Наддніпрянщини, Донбасу та Причорномор’я. З кожним роком розширюється аудиторія учасників, і цього року у «Book Fashion» взяли участь не лише студенти і старшокласники, а й учні середньої школи, які надзвичайно творчо й креативно, у формі відеороликів, розповіли власні історії про найпопулярніші та найцікавіші книги.

До складу поважного журі фестивалю «BookFashion» увійшли: проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка Бєлофастова Таїсія Юріївна, директор Інституту журналістики Горбенко Галина Василівна, завідувач кафедри видавничої справи Масімова Лариса Гагіківна, голова правління Київської спілки художників книги Женченко Ігор Вікторович. Почесним гостем фестивалю стала співзасновник міжнародного конкурсу «Коронація слова» Тетяна Логуш, яка тепло привітала учасників фестивалю і висловила сподівання, що вони знімуть такі ж креативні буктрейлери на книги, що авторів «Коронації слова».

Організатори фестивалю переконалися, що книга здатна надихати людей творити свої власні проекти, використовуючи новітні технології, створювати відеороботи, що пробуджують у глядачів любов до читання. Фестиваль «Book Fashion» має на меті популяризувати серед молоді читання, підтримати інтерес до новинок книгодруку. Він підтверджує, що будь-хто здатен відчути себе у ролі режисера, створивши буктрейлер – ролик до улюбленої книги.

Сподіваємося, що кожним роком фестиваль привертатиме все більше уваги школярів, студентів, а також видавців, які використовуватимуть новітні форми промоції своїх видань, створюючи книги, які надихатимуть на творчі перемоги новихучасників фестивалю.

 

Матеріали надано Інститутом журналістики

Автор: Литвинюк М.

В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеук...
В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеук...
В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеук...
В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеук...
В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеук...
В Університеті Грінченка відбувся ІІІ Всеук...