Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виговського професору Ігорю Срібняку

Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виговського професору Ігорю Срібняку22 травня 2017 року
м. Польща 

 

 

  

22 травня 2017 р. у Варшавському університеті відбулась урочиста церемонія вручення Нагороди імені Івана Виговського, яка відбувається під патронатом Президента Польщі та має своїм завданням відзначення здобутків громадян України у розвитку науки і культури, розбудові громадянського суспільства, обстоюванні демократичних цінностей та європейського вектору розвитку України.

Номінанти цієї нагороди визначаються рішенням її Капітули, яка складається з делегатів 25 провідних університетів та вищих шкіл Польщі. Цього року цю наукову відзнаку, яка передбачає проходження кількамісячного наукового стажування в Польщі, отримали 10 українських науковців.

Лауреатом Нагороди імені Івана Виговського у 2017 р. став професор, доктор Ігор Срібняк, завідувач кафедри всесвітньої історії Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка. Його наукове стажування триватиме один рік, в рамках якого лауреат має відвідати 6 університетів Польщі, в яких читатиме лекції та презентуватиме результати своїх наукових пошукувань перед польськими викладачами та студентами.

Підсумком його наукової роботи має стати публікація низки статей з історії української військової еміграції у міжвоєнній Польщі, видання монографії «Каліш: центр українського життя в Польщі (1921-1939 рр.)» та друк чергового випуску польсько-українського журналу «Над Віслою і Дніпром: Польща і Україна в європейській перспективі – минуле і сьогодення».

Докладніше про церемонію вручення.

З вітального листа Президента Польщі п. Анджея Дуди

(повний текст листів Президента Польщі та Маршалка Сейму):

«Складаю сердечні поздоровлення цьогорічному лауреатові Нагороди – пану професору Ігореві Срібняку з Київського університету імені Бориса Грінченка. Дослідження пана професора стосуються історії польсько-українських взаємин у міжвоєнному часі, і зокрема долі українських вояків – наших союзників у війні з більшовиками, – є цінним внеском у розвиток знань про нашу спільну історію. Поваги заслуговує доробок пана професора як головного редактора наукового часопису «Над Віслою і Дніпром: Польща і Україна в європейській перспективі – минуле і сьогодення». Переконаний, що річний науково-дидактичний досвід перебування в шістьох польських університетах буде для пана професора засобом для нових досягнень і встановлення близьких контактів з польськими дослідниками і студентами».

 

Матеріали надано НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти

Автор: Виговська О.С.

Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...
Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...
Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...
Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...
Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...
Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...
Урочисте вручення Нагороди імені Івана Виго...