Співпраця Університету Грінченка з організаторами Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»

koronaciya slova 115 червня 2017 року
Колонна зала Київської міської державної адміністрації

 

 

 

 

Нещодавно відбулася довгоочікувана літературна подія – 17-та церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Партнером цьогорічного конкурсу був Київський університет імені Бориса Грінченка, про що неодноразово згадували ведучі заходу. Викладачі університету були членами журі конкурсу, а студенти – активними помічниками організаторів заходу. Серед номінацій була спеціальна відзнака від Київського університету імені Бориса Грінченка, яку вручили киянці Власенко Ірині за твір «Чужі скарби».

Студенти та викладачі Київського університету імені Бориса Грінченка стали не лише свідками народження нових авторів, а й активними учасниками підготовки і церемонії нагородження, яка відбулася 15 червня 2017 року у колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Студенти Інституту журналістики та Інституту філології, беручи участь у підготовці найбільшої літературної події України, отримали можливість набути практичного досвіду у проведенні івент-заходів, організації роботи з медіа, партнерами і спонсорами. Так майбутні видавці знайомляться із сучасними авторами, відомими українськими письменниками, літературознавцями, видавцями, відомими людьми. Наші кмітливі та енергійні дівчата доклали чималих зусиль для підготовки церемоніального залу, ведення переговорів з потенційними спонсорами та партнерами, проведення власне церемонії нагородження.

Оскільки в Інституті журналістики та на кафедрі видавничої справи впроваджується практико-орієнтоване навчання, то студенти-журналісти освітньої програми «Видавнича справа та редагування» та студенти-філологи зі спеціалізації «Редагування», працюючи у команді «Коронації слова», можуть вчитися на реальних проектах та набувати неоціненного практичного досвіду. Студенти спеціалізації «Реклама та PR у видавничій галузі» навчаються проводити літературні заходи, здійснювати промоцію книг відомих і маловідомих авторів, популяризувати літературу та українську культуру. Таких майданчиків, де можна вчитися на реальних проектах, мало, тому така співпраця вигідна не лише організаторам події, а й волонтерам.

Як сказала на прес-конференції з нагоди підбиття підсумків року та презентація церемонії нагородження переможців 2017 року Тетяна Логуш, для організаторів Конкурсу «Коронація слова» велика честь працювати з Університетом Грінченка. Співпраця грінченківців з Коронацією – цікава, багатогранна, гідна, тривала, проте особливо вона активізувалася цього року, коли до роботи долучилися викладачі та студенти Інституту журналістики, зокрема кафедри видавничої справи. Спільні заходи з організаторами конкурсу та його співзасновницею Тетяна Логуш проводяться вже з початку року.

Студенти долучаються до процесу організації конкурсу ще задовго до церемонії нагородження переможців. Так, під час Книжкового Арсеналу студенти увійшли в команду Коронації, підхопили їхній досвід, запропонували свої ідеї. Зокрема, студентка третього курсу напряму підготовки «Видавнича справа та редагування» Сидорук Катерина – особистий помічник організатора й співзасновника конкурсу Тетяни Логуш – на Книжковому Арсеналі провела квест «Книга в короні», за яким відвідувачі виставки мали можливість ознайомитися з авторами Коронації, видавництвами, у яких вийшли книги переможців.

Для студентів Інституту журналістики, зокрема тих, які навчаються за освітньою програмою «Видавнича справа та редагування», конкурс «Коронація слова» став своєрідним майданчиком набуття неоціненного практичного досвіду

 

Матеріали надано: Інститут журналістики

Автор: Єжижанська Т. С.

 

Співпраця Університету Грінченка з організ...
Співпраця Університету Грінченка з організ...
Співпраця Університету Грінченка з організ...
Співпраця Університету Грінченка з організ...