Соціальний проект "Київський університет імені Бориса Грінченка – киянам"

sp829 жовтня 2011

10.30

Актова зала навчального корпусу №1 (вул. Тимошенка, 13-б)

Реалізація ІІ етапу соціального проекту "Київський університет імені Бориса Грінченка – киянам"

ІІ етап реалізації соціального проекту

«Київський університет імені Бориса Грінченка – киянам!» – відкрито!

 

29 жовтня 2011 року грінченківці радо вітали мешканців столиці на урочистому відкритті ІІ етапу реалізації соціального проекту "Київський Університет імені Бориса Грінченка – киянам", приуроченого до 68-ої річниці з Дня визволення Києва та 67-ої річниці визволення України від фашистських загарбників. Соціальний проект було започатковано у 2010 році науково-педагогічним та студентським колективами Київського університету імені Бориса Грінченка за підтримки Голови Київської міської державної адміністрації – Олександра Павловича Попова.

У цей день студенти і викладачі 5 інститутів та Університетського коледжу гостинно відчинили двері для надання безкоштовних освітньо-розвивальних, культурно-дозвіллєвих, спортивно-оздоровчих послуг киянам: дітям, батькам, учнівській і студентській молоді, ветеранам праці та Великої Вітчизняної війни.

Загалом, в перший день відкриття ІІ етапу реалізації соціального проекту 1353 киян відвідали наш Університет. Це є свідченням того, що соціальний проект зацікавив своїми різноманітними формами роботи київську громаду. Активну участь в організації та проведенні всіх заходів відкриття ІІ етапу реалізації соціального проекту "Київський Університет імені Бориса Грінченка – киянам" взяли студенти-грінченківці, для яких ця подія стала ще однією сходинкою у професійному зростанні та активній участі в житті столиці.

Під час святкових урочистостей «Грінченківська родина запрошує», добрі і теплі слова пролунали у вітаннях Президента клубу друзів Університету, спеціального уповноваженого Прем'єр-міністра України Анатолія Володимировича Толстоухова, голови Оболонської районної державної адміністрації – Василя Івановича Антонова, Голови Ради Ветеранів Оболонського району – Миколи Володимировича Григор'єва, ректора нашого Університету – Віктора Олександровича Огнев'юка. Постійна підтримка і допомога цих людей сприяє реалізації проекту, є глибоким розумінням значущості такої традиції.

Відкриття ІІ етапу реалізації соціального проекту запам’ятається всім неповторною гостинною аурою, теплою зустріччю старих друзів, прекрасним концертом і щирою грінченківською душею. Всім глядачам, присутнім у залі, чудові творчі колективи подарували гарний настрій і хвилини високого професіонального злету, який можна назвати дарунком київській громаді від грінченківської родини. Жагою до життя, енергетичним вогнем, запальною силою творчості, радості та вибуховою енергією запам’яталися всім виступи фольклорних ансамблів «Горлиця», ансамблю ветеранів «Дніпрянка» (керівник – заслужений артист України Олексій Фіщук). Милим і гармонійним у світлих почуттях до дітей та їх талантів, був виступ дитячої танцювальної студії Дар’ї Бернадської – хореограф-викладач нашого Університету. Хореографічна композиція, яку показали дітлахи, була втіленням дитячих мрій та глибоких психологічних знань керівників студії. Потужний заряд позитивних емоцій, як завжди, подарував всім присутнім чоловічий ансамбль «Ad Libitum» (керівник – Юрій Маслянка, керівник вокальної студії Університету). У їх виконанні прозвучала прекрасна вокальна композиція «Мамина криниця». Як завжди, натхненно та від душі виступали студенти-грінченківці: у виконанні Господарчук Оксани пролунала відома пісня «Кришталева вода», її голос звучав як журчання чистого джерельця. «Намалюю тобі» – пісня, на яку завжди чекають, пролунала у виконанні Таміли Басс, дівчина співала її майстерно і чуттєво. Дмитро Кукса своєю піснею «Бажаю вам!» подарував всім багато теплих побажань щастя, любові, цвітіння заради рідної України. Сльози на очах ветеранів були під час виступу Шергіної Анастасії, яка виконала пісню «Степом». Глибокий режисерський задум і сценічне втілення образу не залишили жодного байдужого погляду. Кадри з хроніки воєнних років заставили знов пережити ті драматичні роки. Натхненним акордом у концертній програмі стала вокально-хореографічна композиція «Києве мій», у виконанні соліста Камерного хору «Київ» Євгена Надолінського та солістів хореографічної студії «Сузір’я», а емоційною кульмінацією – спільне виконання гімну Університету.

Виступ офіційних гостей та ректора Універси...
Звучить пісня, опалена війною...
Виступ ансамблю Дніпрянка
Чарівна артистка дитячої хореоргафічної сту...
Кияни на святковому концерті
Виступ фольклорного ансамблю Горлиця
Вокально-хореографічна композиція Києве мій...
Учасники концертної програми Грінченківська...
Фінальний акорд нашого свята

Кожний структурний підрозділ запропонував киянам свої різноманітні заходи.

В Гуманітарному інституті відбулись заняття в мовних школах (з англійської та української мови), тренінг з фізичного виховання, семінар із педагогічної взаємодії.

В Педагогічному інституті – стартував дитячо-батьківський клуб «Чомучки»: проводились консультації з підготовки дитини до школи, ознайомлення з нетрадиційними техніками малювання та конструювання, працював гурток англійської мови для малят «Let’s speak English».

Інститут лідерства та соціальних наук в межах проекту проводив такі напрями навчальної підготовки, як клуб «З комп’ютером на «ТИ» (основи роботи в Інтернеті), клуб «Шукаємо друзів у Всесвітній мережі», тренінг «SMART-технології у навчальному закладі» (для вчителів та керівників НЗ), презентував Інтернет-проект для школярів «Wiki-історик».

В Інституті мистецтв пройшов концерт-презентація, проводились майстер-класи в художній та музичній студіях.

В Інституті психології та соціальної педагогіки відбулась презентація програми Інституту в межах ІІ етапу реалізації проекту, проводились профдіагностика та консультації для старшокласників, а також ігри з дітьми «Осінні пригоди».

Університетський коледж гостинно відчинив двері для всіх бажаючих і провів концертну програму «Ласкаво просимо, кияни!»

В Інституті післядипломної педагогічної освіти працювали психологічний консультативний пункт «Академія для батьків» і телефон довіри, проводились індивідуальні консультації з актуальних соціальних питань.

Проект "Київський Університет імені Бориса Грінченка – киянам" – це традиція нашого Університету. Він став актуальним і популярним серед різновікових категорій мешканців нашої столиці.

ІІ етап реалізації соціального проекту "Київський Університет імені Бориса Грінченка – киянам" потужно вийшов на свій старт!

Дорогі кияни! Чекаємо на вас кожні вихідні, у Київському Університеті імені Бориса Грінченка!