Святкування 67-мої річниці визволення України та 68-мої річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників

trumb_otechestvennaya-voina-den-9-maya


7 - 8 листопада 2011 року 

Святкування 67-мої річниці визволення України та 68-мої річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників

 

 

 

7 - 8 листопада 2011 року Київський університет імені Бориса Грінченка разом з українським народом, відзначав 67-му річницю визволення України та 68-му річницю визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. В ході Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, саме на території України, відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. Величний подвиг захисників-визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму для сучасної молоді, прикладом вірного служіння своєму народу. 
З 28 жовтня по 14 грудня 2011 року в Університеті відбулись різноманітні заходи, приурочені до цих дат. Всі вони були спрямовані на високе розуміння та осмислення молодим поколінням ролі українських воїнів-визволителів у боротьбі проти фашизму. В межах відкриття ІІ етапу реалізації соціального проекту «Київський університет імені Бориса Грінченка – киянам», яскраво і емоційно піднесено відбулась концертна програма «Грінченківська родина запрошує», приурочена до знаменних дат. У всіх Інститутах пройшли тематичні кураторські години, відбувся випуск стіннівок про героїчні подвиги визволителів, висвітлення інформації на сайті Університету.
До відзначення 67-ої річниці визволення України та 68-ої річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників долучилися всі структурні підрозділи Університету:

  • студентський актив Гуманітарного інституту привітав ветеранів ВВв Оболонського району святковими листівками, подарували слова безмежної подяки за їх видатний подвиг. Вшановуючи визволителів, студенти підготували спецвипуск радіо «Грінч-FM», відвідали музей Великої Вітчизняної війни, принесли квіти до Меморіалу Вічної Слави. Ознайомлення студентів з експозицією музею, сприяло розширенню їх уявлення про історичне значення подій 1943-го року.
  • студенти Інституту лідерства та соціальних наук презентували ретроспективу хроніки воєнних років «Пам’ять серця». Перегортаючи сторінки літературного альманаху «Нам не треба війни», вони відтворили героїчне минуле нашого народу. Грінченківці долучились до збереження пам’яті про воєнні події, що яскраво засвідчують мужність та відвагу нашого народу.
  • Педагогічний інститут організував та провів виставку творів художньої та науково-популярної літератури, присвяченої річниці визволення України. Студентська молодь завжди пам’ятає про тих, кому зобов’язана можливістю жити під мирним небом на рідній землі. Вони щиро привітали Раду жінок-ветеранів Русанівського району, провели екскурсії до музею Великої Вітчизняної війни та випустили бойовий листок «Велика Перемога».
  • в Інституті психології та соціальної педагогіки з нагоди визначних дат відбулась зустріч студентів з ветераном Великої Вітчизняної війни, полковником медичної служби у відставці Малінковим Федором Івановичем. Тепла і щира розмова у затишному грінченківському колі викликала у ветерана багато цікавих для молоді спогадів про воєнні роки. Із великим захопленням студенти слухали розповіді про героїзм наших співвітчизників у боротьбі за Київ, за Україну.
  • Інститут мистецтв провів концертну програму, присвячену 67-ій річниці визволення України та 68-ій річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Сердечно вітали ветеранів, співали пісні воєнних років, провели урочисте покладання квітів до пам’ятника визволителям Києва. Це є свідченням великої гордості грінченківців за велич духу та масову самопожертву наших воїнів, яка увінчалася грандіозною й довгожданою перемогою.
  • В бібліотеці Університетського коледжу відбулась книжкова виставка «Героїчні сторінки визволення Києва». Студенти коледжу брали активну участь у підготовці експозицій: вони приносили свої книги, фотокартки родичів, які мали безпосереднє відношення до події. З матеріалами експозиції можна було не лише ознайомитися, але й взяти додому, як і будь-яку книжку бібліотеки Університетського коледжу.

Пам’ять про жорстоку війну та вшанування героїчного подвигу воїнів-визволителів допоможуть молодому поколінню студентів-грінченківців усвідомити важливість збереження миру та безцінність людського життя.
 Низький уклін, безмежна наша вдячність, вічна слава визволителям! Зі святом, дорогі ветерани!

Грінченківська родина на покладанні квітів ...
Вітальні слова ректора Університету, Віктор...
Виступ директора музею Б.Д.Грінченка, Антон...
Могила Бориса Дмитровича Грінченка
Хвилина мовчання...