Університет Грінченка – Янголам-Охоронцям – Збройним силам України: перші підсумки благодійного проєкту

Університет

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка

 

 

Буремне сьогодення зобов’язує нас допомагати Збройним силам України, підтримуючи у такий спосіб наших мужніх захисників та захисниць.

У рамках заходів, приурочених відзначенню Дня Збройних сил України в Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка був започаткований благодійний проєкт «Університет Грінченка – Янголам-Охоронцям – Збройним Силам України». До нього долучилися здобувачі освіти та викладачі багатьох структурних освітніх підрозділів Університету.

На Факультеті інформаційних технологій і математики зібрали кошти на придбання антидронового купола та підсилювача сигналу для FPV дронів «Донбас» для РуБПак 1-ої окремої танкової Сіверської бригади.

Викладачі кафедри реклами та зв’язків з громадськістю Факультету журналістики зібрали теплі речі та закупили пак грілки для підрозділу, у складі якого воює випускник Богдан Чуняк. Для 214-го батальйону аеророзвідки OPFOR закуплено два генератори. Студентська молодь та викладачі долучилися також до ініціативи «Тиловики Азову», акумулювавши зібрані засоби на потреби 1-го штурмового батальйону 3 ОШБр.

На Факультеті педагогічної освіти долучилися до збору коштів на придбання ретранслятора Motorola SLR5500 для підрозділу воїна-співробітника.

Здобувачі освіти та викладачі Факультету права та міжнародних відносин закрили збір на придбання: інфрачервоного прожектора на авто, зарядної станції EcoFlow для підрозділу вогневої підтримки Сил спеціальних операцій, двох FPV дронів для військової частини А4742, в якій проходив службу професор кафедри міжнародних відносин Ігор Жалоба. Для воїнів цієї частини передано також 500 пак грілок та 150 пар рукавиць.

Спільними зусиллями Факультету української філології, культури і мистецтва, Факультету образотворчого мистецтва і дизайну та Факультету романо-германської філології було придбано тепловізор для підрозділу, у складі якого воює професор кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Роман Козлов.

На Факультеті східних мов придбали для воїнів 10000 зігріваючих хімічних пакетів на потреби 204-го батальйону ТРО Голосіївського району.

Здобувачі освіти та викладачі Факультету образотворчого мистецтва і дизайну, Фахового коледжу «Універсум» надають твори мистецтва для благодійних мистецьких аукціонів, які проходять у рамках цього благодійного проєкту. Збір з двох аукціонів, які відбулися 06 грудня 2023 року під час відзначення Дня Збройних сил України та 14 березня 2024 року в рамках благодійної акції «Колодій. Масниця. Боротьба на культурному фронті», склав 140.717 гривень і 70.604 гривні відповідно. Кошти були спрямовані на потреби військових підрозділів ЗСУ, зокрема на придбання підсилювача для FPV дронів «Донбас», Мавік 3 та ЗТ, системи РЕБ.

Представники означених навчальних структурних підрозділів спрямували також зібрані кошти на придбання дронів-камікадзе та батарей для аеророзвідки 30-ої ОМБР та системи РЕБ для РВП 244-ої ОБт, 112ОБрТрО.

На Факультеті суспільно-гуманітарних наук зібрані кошти передали на придбання запчастин для позашляховика, купівлю автомобілів для підрозділів у яких виборюють Перемогу студенти, випускники та викладачі навчального структурного підрозділу. На цьому факультеті оперативно реагують на нагальні запити воїнів-студентів, випускників та викладачів університету.

Представники Факультету романо-германської філології кошти, зібрані під час реалізації соціального проєкту «English unites hearts», передали на придбання балістичного кулезахисного шолому, тактичних черевиків, медикаментів для воїнів ЗСУ.

Благодійний проєкт «Університет Грінченка – Янголам-Охоронцям – Збройним Силам України» надає можливість кожному бути особисто причетним до нашої спільної, такої омріяної Перемоги!

Ціль 17. Партнерство заради стійкого розвитку

Матеріали надані НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів

Перші підсумки благодійного проєкту
Перші підсумки благодійного проєкту
Перші підсумки благодійного проєкту
Перші підсумки благодійного проєкту