21 вересня 2018 року студентська громада та представники професорсько-викладацького складу Університету разом із представниками Київської міської державної адміністрації, Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, громадськими організаціями ветеранів, учасників АТО, учасників ООС, колишніх в’язнів фашистських концтаборів, дітей війни, інвалідів, молоді міста Києва, ветеранами Афганської війни взяли участь у акції «Мир і єдність України!» присвячену Міжнародному дню миру.

         Головною метою цієї акції було об’єднання зусиль суспільства на утвердження миру та злагоди в Україні та за її межами, духовне згуртування всіх націй, які проживають на території сучасної України, виховання молоді в дусі миру, патріотизму, поваги до ветеранів війни, формування безконфліктної миролюбивої психології.

         Студенти-грінченківці, після покладання квітів до Меморіалу воїнам України полеглим в Афганістані, пройшли урочистою ходою до Національного музею історії України у Другій світовій війни, де відбувся мітинг-концерт до Міжнародного дня миру. По закінченні мітингу грінченківська громада відвідала музей АТО.

         У заході брали участь студенти та представники професорсько-викладацького складу Історико-філософського факультету, Інституту журналістики, Факультету права та міжнародних відносин, Інституту філології, Університетського коледжу. Координаторами заходу були співробітники НМЦ СГВ та ОДС Івашкевич Ангеліна, Потапов Дмитро, Івасенко Дар’я, Гаргун Сергій.