Екскурсія

7 жовтня 2012 року працівники Педагогічного інституту, Інституту мистецтв, ІППО та інших підрозділів Університету відвідали музей Т.Г. Шевченка в м. Переяславі-Хмельницькому та здійснили сходження на Чернечу гору до могили поета в м. Каневі. Екскурсія була присвячена історії перепоховання та повернення навіки на рідну землю Великого Кобзаря, хоч «немає останнього шляху Кобзаря, а є шлях у Вічність». До підніжжя пам’ятника були покладені квіти як свідчення поваги і гордості за Людину, яка прославила Україну на весь світ.

Екскурсанти оглянули національний заповідник «Тарасова гора», будинок Івана Ядловського – доглядача могили Т. Г. Шевченка.

В літературно-меморіальному музеї Т.Г.Шевченка з цікавістю розглядали тисячі експонатів, які розповідають про життєвий і творчий шлях поборника свободи та гуманізму. Адже тут представлені невідомі до цього часу реліквії, які подарували музею нащадки Т.Г.Шевченка.

Також екскурсанти були приємно здивовані, коли побачили серед фотографій видатних відвідувачів музею фотографію Б.Д. Грінченка.

Збагачені новими враженнями, задоволені від поїздки, веселі та щасливі всі повернулись до столиці.