Участь студентів спеціальності «Міжнародне право» та ЮК «АСТРЕЯ» Факультету права та міжнародних відносин Університету Грінченка у щорічній Всеукраїнській олімпіаді з консультування клієнтів - 2023

Дата заходу: 26 березня 2023 року

Місце заходу: онлайн

 

Андрій ХОМЕНКО та Богдан ПРАЧУН – студенти спеціальності «Міжнародне право» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, черговий раз, взяли участь у двох чвертьфінальних раундах «Національної Олімпіади з консультування клієнтів – 2023».  Темою цьогорічних змагань обрали  – «Екологічне право».

Дев’ятий рік поспіль Асоціація юридичних клінік України проводить Національну Олімпіаду юридичних клінік з консультування клієнтів, яка є попереднім раундом для участі української команди у Міжнародних Змаганнях з консультування клієнтів ім. Брауна-Мостена. Олімпіада з консультування клієнтів – унікальні змагання серед юридичних клінік, які дозволяють клініцистам розвивати навики, необхідні в роботі юриста – вміння спілкуватися та налагоджувати відносини з клієнтом, здатність орієнтуватися та аналізувати ситуацію, вміння знаходити рішення, враховуючи вимоги професії та пріоритети клієнта. Олімпіада вже стала традиційним щорічним заходом АЮКУ, збираючи команди консультантів юридичних клінік, з-поміж яких визначається найсильніша. Саме вона представлятиме Україну на міжнародному рівні.

Зважаючи на воєнний стан та нестабільну безпекову ситуацію, порядок проведення традиційних змагань з консультування дещо був змінений і два чвертьфінальні раунди пройшли у форматі онлайн 26 березня 2023 року. До чвертьфіналу потрапили 8 команд. Кожна команда, граючи роль практикуючих юристів, провела по 2 інтерв’ю клієнтів у справах, що стосувалися екологічного права. Кейси для цьогорічної Олімпіади розробили Delaine Swenson, професор Люблінського католицького університету ім. І. Павла ІІ та Екоклуб. Власне, студенти-консультанти Факультету права та міжнародних відносин Університету Грінченка – Андрій ХОМЕНКО та Богдан ПРАЧУН потрапили у напівфінал разом з іншими трьома командами, які мають зустрітися офлайн у півфіналі. За жеребкуванням команді ЮК «Астрея» випало консультувати Шона Піннера – колишнього військовослужбовця британської армії, який вступив до лав Збройних сил України бійцем-добровольцем і після захоплення був засуджений Верховним судом самопроголошеної Донецької народної республіки до смертної кари у показовому процесі, на щастя британець був звільнений з полону і, наразі, перебуває у себе в країні.

Півфінал і фінал проходитимуть 30-31 березня на базі Національного університету «Острозька академія».  Переможці національного етапу представлятимуть Україну на Міжнародних Змаганнях з консультування клієнтів ім. Брауна Мостена, які цьогоріч проходитимуть у м. Маастрихт, Нідерланди, 12-15 квітня 2023 року.

Команда ЮК «Астрея» Університету Грінченка висловлює свою вдячність Асоціації юридичних клінік України за надану можливість, черговий раз, долучитися до юрклінічного руху, спробувати свої сили у сфері консультування клієнтів англійською мовою на національному рівні, за надану можливість знайомства і спілкування з іншими представниками юридичних клінік України, отриманий професійний досвід від спікерів і суддів Олімпіади-2023.

Участь студентів спеціальності «Міжнародне ...
Участь студентів спеціальності «Міжнародне ...
Участь студентів спеціальності «Міжнародне ...
Участь студентів спеціальності «Міжнародне ...
Участь студентів спеціальності «Міжнародне ...