Пам’яті Героя, патріота і захисника України, гідного сина своїх батьків, випускника Київського університету імені Бориса Грінченка

ОЛЕКСАНДРА КУЗЕНКОВА

 

Світлій пам’яті Героя, захисника України Михайла Паламарчука

Київський університет імені Бориса Грінченка з глибоким сумом сповіщає, що 20 грудня 2022 р. у російсько-українській війні в бою під м.Бахмутом загинув випускник Університету Олександр Кузенков (позивний Хорт).

Олександр Кузенков залишиться в нашій пам’яті як Людина щира та відкрита, творча, чуйна, з незламним характером, силою волі, мужністю, невичерпною енергією та активною громадянською позицією. За період навчання в Університеті зарекомендував себе як талановитий та обдарований студент. Мав заслужений авторитет і повагу серед однокурсників: «Вдячна долі за те, що познайомила мене з такою неймовірною людиною...Саша був світлим, чуйним, щирим, сильним духом хлопцем...складав вірші, писав мемуари...був дуже талановитою людиною. Пам'ятаю, якщо приходжу на пари сумна…він завжди знав як підняти настрій і зарядити. Людина, після розмови з якою здавалося, що можеш гори звернути. Пригадую, як ще в університеті з захопленням читала його роботи. Сашко був завжди усміхненим, дуже добрим. Як під час навчання, так і потім завжди підтримував, щиро радів успіхам друзів і надихав...Бажаю кожному колись зустріти такого друга, берегти його і цінувати усе життя...Ніколи не бачила, щоб він сумував, ніколи не опускав руки, завжди йшов тільки вперед. Справжній герой, який мужньо боронив нашу країну, був сильним і таким сміливим.» – згадує однокурсниця Дар'я Пічкур.

Олександр дарував добро і радість, щиро ділився з іншими своєю любов’ю до життя, мав багато творчих ідей для майбутніх проєктів. У видавництві «Орієнтир» встигли вийти друком його спогади «Останні посмішки Іловайську» (увесь наклад яких був розкуплений). Наш захисник міг стати відомим журналістом, письменником, поетом. Однак у важкі часи для країни він взяв до рук зброю та пішов захищати Україну від російських загарбників. Дуже боляче усвідомлювати, що молоде життя обірвалось в розквіті сил. Скільки доброго могло бути в його житті, яке він віддав обороняючи Батьківщину і всіх нас.

Київський університет імені Бориса Грінченка поділяє горе й біль непоправної втрати, висловлює щирі співчуття друзям, рідним та близьким Олександра. Низький уклін та вдячність батькам, що виховали чудового Сина, Людину, Героя!

Вічна пам’ять і низький уклін нашому Героєві, який боровся за волю, свободу і незалежність України…