Міжнародний тренінговий семінар «Освітні ініціативи викладачів» (TEI)

IMG 87267-8 листопада 2013 року
м. Київ 

 

 

 

7 та 8 листопада 2013 р. в Київському університеті імені Бориса Грінченка за ініціативи корпорації Microsoft відбувся Міжнародний тренінговий семінар для науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів «Освітні ініціативи викладачів» (TEI).

На тренінг з’їхалося понад 250 викладачів із різних університетів України. Тренінг складався з двох частин. Спочатку поділилась досвідом впровадженням ІКТ технологій, а саме  створенням електронно-освітнього середовища як каталізатора формування ІКТ компетентності викладачів в Київському університеті імені Бориса Грінченка проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Морзе Н.В.  Далі – перший на теренах СНД, інтерактивний тренінг провели James Garner Ptaszynski, генеральний директор Всесвітньої Вищої Освіти, Державний сектор освіти корпорації Microsoft, Dr. David Slykhuis, James Madison University, Президент Товариства з інформаційних технологій в педагогічній освіті (SITE), Melanie Shoffner, доцент кафедри англійської освіти в Університеті Пердю.

Навчальна програма проходила у цікавому інтерактивному форматі, а не у вигляді лекції, і суттєво відрізнялася від стандартних подій для викладачів вишів, що проходять в Україні. Під час тренінгової програми особлива увага була приділена питанням педагогічної доцільності використання сучасних інформаційних технологій. Зміст програми ґрунтувався на TPACK - http://www.tpack.org/ - платформа, що сприяє впровадженню інтегрованого підходу до використання технологій, педагогіки та контенту.

Метою тренінгового семінару було познайомити педагогів з новітніми інформаційно-комунікаційними технологіями, а саме: освітньою соціальною мережею викладачів www.yammer.com, інтерактивною дошкою повідомлень http://padlet.com, електронними блокнотами MS OneNote тощо. Для учасників проекту ТЕІ компанією Microsoft створено спеціальний сайт (www.pil-tei.com), на якому зібрано багато локальних ресурсів для тренінгу та бібліотека електронних ресурсів, присвячених питанням ефективного впровадження ІКТ в навчальний процес вищої школи.

Учасники семінару, різні за віком, званнями, досвідом  з задоволенням працювали в групах, обговорюючи можливості використання ІКТ в навчальному процесі, ділилися досвідом на «білій» дошці, грали в педагогічні «карти»,  визначаючи ефективність поєднання педагогічних та інформаційних технологій для викладання різних навчальних дисциплін, брали участь в он-лайн опитуванні, результати якого одразу відображались в Excel Web Survey на SkyDrive. З фото матеріалами тренінгу можна ознайомитись на SkyDrive.
Всі викладачі, які успішно пройшли програму тренінгового семінару, а з нашого Університету їх було 17, отримали статус Microsoft Factuly Fellow та отримали відповідний сертифікат від Microsoft та електронний підпис.

TEI certificate example