Регіональне зібрання учасників Tempus-проекту DesIRE

315 травня  2014 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

15 травня в Київському університеті імені Бориса Грінченка у рамках Tempus-проекту «Розробка курсів з вбудованих систем з використанням інноваційних віртуальних підходів для інтеграції науки, освіти та промисловості в Україні, Грузії, Вірменії» (DesIRE) відбулося регіональне зібрання учасників проекту (порядок денний зібрання), учасником якого є наш Університет. Керівником проекту від Європейської спільноти є Дірк ван Мероде, (Університетський коледж Томаса Мора, Бельгія), координатором проекта від Університету - проректор Морзе Н.В.
На зібранні були присутні: міжнародний координатор дослідницької інженерії Дірк ван Мероде (Університетський коледж Томаса Мор, Бельгія), міжнародний координатор відділу проектування і виробництва Пітер Аррас (Льовенський католицький університет, Бельгія), менеджер моніторингу проектів НТО в Україні Олена Оржель, представники українських вишів – учасників проекту (Запорізький національний технічний університет, Кримський інженерно-педагогічний університет, Донбаська державна машинобудівна академія, Київський університет імені Бориса Грінченка). Для учасників проекту з Грузії та Вірменії було організовано відео-конференцію.
Наш Університет на зібранні представляли - координатор проекту в університеті Морзе Н.В., проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності, учасники проекту - співробітники науково-дослідної лабораторії інформатизації освіти Буйницька О.П. та Грицеляк Б.І., а також начальник відділу міжнародних зв'язків Веселовська О.В.
З вітальним словом та інформацією про впровадження ІКТ у навчально-виховний процес до учасників зібрання звернулася Н.В. Морзе.
Під час заходу було:
• заслухано презентацію усіх партнерів (Україна, Вірменія, Грузія) з виконання завдань проекту;
• озвучено план завдань на наступний період (Дірк ван Мероде);
• проінформовано про управління ліцензіями PTC Creo (Пітер Аррас);
• обговорено питання оформлення реєстраційної карточки проекту в Україні, оформлення документації та інші робочі питання.
Основними завданнями проекту визначено:
• розробка практично спрямованих навчальних курсів та програм підготовки майбутніх фахівців для сучасного ринку праці з проектування та використання вбудованих систем, робототехніки;
• створення та використання віртуальних лабораторії з вбудованих систем;
• формування компетентностей майбутніх фахівців, необхідних ринку праці з вбудованих систем.
Детальніше ознайомитись із проектом та виконанням завдань Київського університету імені Бориса Грінченка можна на сайті http://tempus.kubg.edu.ua/.

9
2
8
1
3
4
5
6
7
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
11